jane Blog > Animator/-trice voor het project MolenGreen

Het Jane Goodall Instituut België zoekt: (m/v)

Animator/-trice op vrijwillige basis voor het project MolenGreen (FR en/of NL)

Het project MolenGreen wordt geleid door het Jane Goodall Instituut Belgium (JGI Belgium) in partnerschap met de gemeente Molenbeek en verschillende jeugdverenigingen van deze gemeente. Een pilootproject vond plaats in partnerschap met de Foyer van Molenbeek. Omdat dat project een groot succes was, doet het JGI Belgium dit nog eens over met drie nieuwe partners uit Molenbeek.

Volgens de participatieve en holistische filosofie van het jeugdprogramma Roots&Shoots, is MolenGreen een educatief project met als doel de ruimte rond de gebouwen van de jeugdverenigingen om te vormen tot moestuin of boomgaard. Met verschillende ateliers (knutselen van een spiraal met aromatische kruiden, schuilplaatsen voor insecten en insectenhotels en voederplaatsen voor vogels, tuinieren …), krijgen de kinderen de gelegenheid om actief deel te nemen aan het creëren van een groene omgeving in de stad, met aandacht voor biodiversiteit. Bovendien kunnen ze nadenken over het belang van een duurzame voedselvoorziening. De technische en pedagogische ondersteuning van het geheel gebeurt door de leden van het JGI Belgium.

Bent u gepassioneerd door de natuur en wilt u die passie delen met een jong publiek? Hebt u groene vingers of steekt u graag de handen uit de mouwen? Hebt u ook een hart voor dieren, mensen en het milieu? Dan bent u misschien geïnteresseerd in het ‘MolenGreen’-team van het Jane Goodall Instituut Belgium! Als u zich aansluit bij ons team, kunt u kennismaken met ons werk, onze organisatie en onze vrijwilligers.

Uw werk

Als animator MolenGreen animeert u onze jongeren een keer per maand. De animatie vindt plaats woensdagnamiddag of eventueel zaterdag. U wordt begeleid door het MolenGreen-team bij de voorbereiding van de animatie. Soms verzorgt u de animatie alleen of met een andere vrijwilliger. U kunt ook meewerken aan de organisatie of verbetering van de workshops. Iedere partner beschikt over een eigen terrein met bijzondere kenmerken. U kunt uw creativiteit botvieren, om zo van de plek een haven van vrede te maken voor de planten, de dieren en de jongeren van de stad.

Het gaat niet om een voltijdse job. U moet wel beschikbaar zijn tijdens de dagen waarop de animatie plaatsvindt (kalender nog te bepalen).

Profiel

Om u kandidaat te stellen voor deze functie, moet u minstens:

  • ervaring hebben in het werken met jongeren
  • multifunctioneel zijn en graag de handen uit de mouwen steken (groene vingers!)
  • creatief zijn en uw passie willen delen met jongeren.

Komen zeker ook van pas:

  • kennis van tuinbouw, ornithologie of entomologie
  • kennis van het Frans en/of het Nederlands, zodat u de workshops in een van beide landstalen kunt houden. Een passieve kennis van het Engels is een pluspunt, aangezien de communicatie binnen de organisatie in die taal gebeurt.
  • ervaring in het uitdenken en realiseren van educatieve workshops (milieu) voor een jong publiek.
  • in het bezit zijn van een voertuig voor het transport van het materiaal dat nodig is voor de activiteiten.

Onze ideale kandidaat:

  • een goede animator/-trice met ervaring in het uitwerken van workshops over moestuinen voor jongeren.

Werkplaats

De animatie vindt plaats in de gemeente Sint-Jans-Molenbeek. De voorbereiding gebeurt ofwel bij u thuis ofwel op ons kantoor in Elsene (uren overeen te komen).

Wilt u vrijwilliger worden bij het Jane Goodall Instituut Belgium? Neem contact op met of vul het vrijwilligersformulier in op de contactpagina.

Terug naar blog