jane Blog > Artiesten steunen het Jane Goodall Instituut België

Vier kunstenaars hebben besloten het Jane Goodall Instituut België te steunen ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van haar oprichtster. Met mensapen als onderwerp, drukt elke kunstenaar door middel van fotografie, acrylverf of aquarel de emoties en de kwetsbaarheid uit van onze naaste familie. Het Jane Goodall Instituut België wil alle artiesten hartelijk bedanken voor hun generositeit!

De werken zullen tentoongesteld worden op 7 mei 2014 in het Théâtre National en kunnen voor en na de conferentie van Jane Goodall bewonderd worden. We zijn ook blij te kunnen melden dat een aantal van de werken zullen worden verkocht ten voordele van het Jane Goodall Instituut en meer bepaald tvv het onderzoekscentrum te Gombe, Tanzania!

Chimpanzees-120x80cm

“Three Chimpanzees”
Artiest: Alain Thimmesch

Specifiek:
Printing Chromaluxe, formaat 120 x 80 cm.
Uniek werk met certificaat van echtheid, genummerd en gesigneerd.
Prijs: 1850 Euro – De kunstenaar biedt dit werk te koop aan. Het volledige bedrag zal het Jane Goodall Instituut en meer bepaald het project in Gombe ten goede komen.

Posterversie:
* Reproductie van het werk op premium papier 210gr – formaat 60 x 40 cm
– Beperkt aantal tot 25 exemplaren
– Certificaat van echtheid, genummerd en gesigneerd
– Verkoopprijs : 249 Euro
– Opbrengst uit de verkoop uitgekeerd aan het JGI onderzoekscentrum te Gombe: 100 Euro

photo (2)

Als eerbetoon aan Jane Goodall “Tendresse”
Artiste: Aline Goffard

Specifiek:
Schilderij acryl op canvas.
Dit werk is een geschenk van de kunstenaar aan het Jane Goodall Instituut België en wordt niet te koop aangeboden.

Meer informatie over de kunstenaars:

Alain Thimmesch (www.alainthimmesch.net)

Zowel natuur, dieren, kunst en fotografie hebben altijd deel uitgemaakt van het leven van Alain Thimmesch. Het dier is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, hij herstelt schoonheid door intieme en zeer persoonlijke werken. De foto is nog steeds de basis van de creatie, maar het eindresultaat is veel meer ontwikkeld: het onderwerp is uit de context gehaald en geïntegreerd op een blanco vel, gesublimeerd door de eigen kunst van de kunstenaar.

Chris Herzfeld (www.chrisherzfeld.com/)

Chris Herzfeld, opgeleid aan “La Cambre” (Ecole Nationale Supérieure des Arts Visuels, Bruxelles) in de hedendaagse kunst, schilderkunst en fotografie, woont en werkt tussen Brussel, Parijs en Tampa. Zij is ook onderzoekster in de wetenschapsfilosofie (Centre Alexandre Koyré – Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales & Muséum National d’Histoire Naturelle, Paris) en heeft verschillende fotoseries gerealiseerd tijdens haar veldonderzoek in Europa, USA, Canada, en in Afrika, in opvangcentra voor mensapen (Congo – Brazzaville, Democratische Republiek Congo), of tijdens
haar werk met de Kisonko Maasai van Zuid-Kenia. Haar portretten van mensapen werden verschillende malenten toongesteld en zijn ook het onderwerp van een boek uitgegeven door Odile Jacob.

Yves Fagniart (www.yvesfagniart.com)

Al op jonge leeftijd gedreven door een passie voor de natuur, beoefent de Belgische dierenschilder Yves Fagniart, geboren in 1959, al meerdere jaren naturalistische kunst. Zijn favoriete vorm van expressie is de aquarel. De originaliteit van deze schilder ligt in zijn naturalistische aanpak en transcriptie van de sfeer die je terugvindt in de natuur. Zijn aquarellen zijn een amalgaam van licht, sfeer en liefde voor wilde dieren, waar het dier en de biotoop evenveel belang hebben. Al meer dan 10 jaar exploreert en identificeert Yves Fagniart diverse natuurgebieden in Europa en Afrika om er de wilde dieren en de schoonheid van de natuurgebieden te schilderen.

Aline Goffard (www.alinegoffard.simplesite.com)

Nadat ze een opleiding volgde in de decoratieve kunsten in Luik, studeerde Aline Goffard farmaceutische wetenschappen en kwam in aanraking met klinische biologie tijdens haar eerste baan. Als verzamelaar in hart en nieren en gedreven door haar passie voor kunst, opent ze jaren later haar eigen winkel op de Zavel. Ze specialiseert zich in antieke juwelen en laat de mode van de sieraden van de jaren ’40, de Fashion Jewelry, op internationaal niveau herleven onder haar eigen handelsmerk “Glamour of Hollywood” van de jaren ’30 – ’60. Jaren verstrijken en ze kan eindelijk haar penselen terug in de hand nemen en vrij genieten van haar eerste liefde: het schilderen. Ze volgt les aan de Academie van Watermaal-Bosvoorde, waar ze haar eerste schilderijen tentoonstelt in 2008.

Terug naar blog