jane Blog > Cheempoo, een pluchen chimpansee die helpt wilde chimpansees te redden

Het Jane Goodall Institute en de multimediaonderneming eZoo* werken samen om “Cheempo” te lanceren. Cheempo is een schattige pluchen chimpansee die u de gelegenheid geeft bij te dragen tot de bescherming van de wilde populaties Afrikaanse chimpansees.

CheempoHet hoofddoel van eZoo is informatie verschaffen aan het publiek alsook hulp bieden ter bescherming van de biodiversiteit. Speciaal hiervoor werd Cheempo in het leven geroepen. Deze heel zachte chimpansee die ook virtueel bestaat, kan aangekocht worden via een “crowdfunding” campagne (participatieve financiering) die een beroep doet op mensen die, net zoals u, betrokken zijn en het project ook echt willen waar maken. eZoo, kent 50% van de verkoop toe aan de projecten van het Jane Goodall Institute met een prioriteit voor het Tchimpounga opvangcentrum voor weeschimpansees in Congo en het onderzoek- en behoudsprogramma van wilde chimpansees in Senegal – één van de kleintjes die dit jaar daar geboren werd, heet trouwens Cheempo! Hij is de tweede zoon van Txika, een belangrijk vrouwtje in de groep die in het natuurreservaat Dindefelo leeft waar een ploeg van het Jane Goodall Institute actief is.

Cheempo imageHet pakket kost 20 Euro (bij de aankoop van meerdere pakketten daalt de prijs) exclusief verzendingskosten (wereldwijd). Het pakket bestaat uit een pluchen chimpansee en de inhoud “toegevoegde realiteit” voor uw smartphone of tablet. U kan het project steunen via het Indiegogo platform op deze pagina. U krijgt dan uw Cheempo pakket in 2016 toegestuurd. U zal dan ineens ook, via de lopende Afrikaanse projecten van het Jane Goodall Institute de wilde, nog levende chimpansees helpen. Bestel vandaag nog uw Cheempo en vertel zeker ook anderen over dit project!

Namens alle chimpansees, een welgemeende dank U!

Het Jane Goodall Institute Team

* Ezoo heeft tot doel te helpen de ethische en educatieve paradigma’s in dierentuinen te veranderen, door via nieuwe technologieën en virtuele installaties dieren te tonen in hun natuurlijke habitat maar daarbij dieren in gevangenschap voor entertainment te vermijden (www.ezoo.ws).

Terug naar blog