monkey Chimpanzee – De film

Deze fantastische film volgt een chimpanseegemeenschap en in het bijzonder de kleine Oscar. Terwijl de filmploeg aan het filmen was, ontplooide het waargebeurde verhaal van Oscar zich voor hun ogen. Er werd geen animatie of speciale trucage gebruikt in de film en het is echt prachtig om de verschillende personages en het karakter van elke individuele chimpansee te ontdekken, net zoals bij ons mensen…

Ze leven zoals wij. Ze houden van elkaar zoals wij. Ze spelen zoals wij. Ontdek in 2013 een gemeenschap die op ons lijkt. “Chimpansee”. Nu in de Belgische bioscopen.

Opvoeders/leerkrachten

ChimpanzeeDisneyWe kregen toestemming van “DisneyNature” om hun prachtige educatieve pakket te gebruiken, via ons Roots&Shootsprogramma, voor klassen van het 2-6de leerjaar. Voor klassen die zich aanmelden bij R&S is het educatieve pakket gratis te verkrijgen. We hopen het pakket ook zo snel mogelijk in het Frans en Nederlands te kunnen aanbieden.

U kan het educatieve pakket koppelen aan een R&S-project, zoals bijvoorbeeld het inzamelen van oude mobiele telefoons. Daarbij kan dan bijvoorbeeld gepraat worden over het verband tussen chimpansees, de vrede in Afrika en een mobiele telefoon. U kan ook fondsen inzamelen voor een van onze ‘Projects of Hope’ of de klas kan een van onze babychimpansees adopteren. Neem een kijkje voor meer educatieve ideeën op onze opvoeders/leerkrachten pagina.

Tegen een kleine vergoeding, komen we – verkleed als chimpansee – een bezoek brengen aan de klas en komen we praten over onze verbazingwekkende neven/nichten. Indien gewenst, kunnen we ook praten over de mobiele telefooncampagne, vrede in Afrika, ons chimpansee adoptieprogramma en onze ‘Projects of Hope’.