jane Blog > Conferentie-viering in het Nationaal Theater in Brussel

De dag werd afgesloten met een conferentie in het Nationaal Theater te Brussel. Om de grote dame van de primatologie die dit jaar haar 80ste verjaardag vierde te eren, kreeg het evenement een feestelijk karakter mee. Jane Goodall praatte over haar carrière, haar ervaringen en haar verwachtingen voor de toekomst.

DSC00803

DSC00834

DSC00878

Maar ze was niet de enige op het podium. Ter gelegenheid van haar 80ste verjaardag, besloten kunstenaars van verschillende achtergronden hun werken en composities met haar en het publiek te delen.

We hadden het genoegen de groep Balimurphy en zanger Kris Dane te mogen verwelkomen. De teksten van François Delvoye en het muzikale universum van de speelse ritmes van Balimurphy bracht ons terug naar de oorsprong van de mens (L’Homo ça pionce), soms ook naar de grenzen van ons maatschappijmodel (Le Totem du progrès). Kris Dane, zanger en kunstenaar, bood ons zijn talent aan om van de conferentie een uitzonderlijk gebeuren te maken.

DSC00786

DSC00840

DSC00737

Het JGI België was ook zeer vereerd dat er tijdens de avond werken van verschillende dierenkunstenaars tentoongesteld werden. Sommigen van de werken werden te koop aangeboden tvv het onderzoek en behoud van chimpansees in het Gombe Research Center in Tanzania.

DSC00893

De avond werd afgesloten met een signeersessie die door vele aanwezigen werd bijgewoond.

DSC00914

Bedankt aan alle vrijwilligers die van dit evenement een onvergetelijke avond maakten!
DSC00730

DSC00723

DSC_0728

Bekijk de fotogalerij

Terug naar blog