jane Blog > Dringende oproep van Roots&Shoots Tanzania

Iedereen heeft ondertussen wel gehoord of gelezen dat de recente politieke onrust in Burundi leidt tot een toestroom aan vluchtelingen die op zoek zijn naar veiligheid in Tanzania.

Burundi refugees

Dagelijks komen er honderden vluchtelingen bij, de tentenkampen zitten overvol en een zware humanitaire crisis dreigt. Tanzania kan nog amper het aantal vluchtelingen, wat nu al de 25000 overschrijdt, aan.

We kregen de afgelopen dagen dan ook verontrustende berichten van onze mensen in Kigoma. Duizenden vluchtelingen zoeken onderdak in scholen, in tentenkampen of slapen gewoon in open lucht. Ondertussen is er cholera uitgebroken, zijn er al verschillende volwassenen en kinderen overleden aan de gevolgen van deze ziekte en zijn er al duizenden besmet geraakt.

De levensomstandigheden zijn er erbarmelijk slecht. Er is dringend nood aan drinkwater en sanitaire voorzieningen. 17 Lokale Roots&Shoots groepen uit de regio hebben de handen in elkaar geslagen en zijn ondertussen begonnen met het graven van latrines en het zorgen voor drinkbaar water. Zij hebben dringend nood aan basismateriaal zoals spaden, zeep en fietsen alsook aan financiële middelen om de nodige hulp te kunnen bieden.

R&S Tanzania heeft uw hulp heel dringend nodig.

R&S Tanzania

Laat dit geen ‘ver-van-mijn-bed-show’ zijn en doneer vandaag nog op het rekeningnummer BE56 5230 8057 9288 van JGI Belgium, met de vermelding “SOS Tanzania”. Elke euro zal een verschil maken!

Alvast heel erg bedankt voor uw steun!

Terug naar blog