environment Eat4Tomorrow

jeudi veggieJGI België steunt de campagne rond Donderdag Veggiedag. Deze campagne moedigt op een positieve manier de mensen aan om één dag in de week vlees en vis te laten staan en de vegetarische keuken te ontdekken om zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen. EVA vzw lanceerde deze campagne in 2009 in Gent en werkt sinds 2011 samen met Planete Vie om het ook in Brussel te promoten.

Dr. Jane Goodall schreef over dit onderwerp in haar boek Harvest of Hope en werd daarom geïnterviewd voor LoveMEATender, een Belgische film van Planète-Vie.

De film LoveMEATender geeft op een humoristische en positieve manier weer dat we dringend iets moeten veranderen aan de aard en omvang van de vleesindustrie. De impact van de huidige vleesproductie en vleesconsumptie op dierenwelzijn, het milieu en onze gezondheid wordt geïllustreerd door feiten en getuigenissen van deskundigen en boeren. Deze film is geschikt voor scholen. Deze film is met passie gemaakt en het resultaat is echt prachtig. In de film is er ook een kort interview met Dr. Jane Goodall te zien.

Reseau Idée en Planète-Vie ontwikkelden een educatief pakket rond LoveMEATender voor scholen in België, in samenwerking met EVA vzw. Dit pakket zal beschikbaar zijn in het Frans en het Nederlands. De Engelse versie zal verzorgd worden door het Jane Goodall Institute in België en zal gepromoot worden in internationale scholen. Je kan de DVD bestellen in onze webshop.

Als je Donderdag Veggiedag op je school wenst te introduceren, kan je hier alvast een heleboel informatie vinden. Als je een opvoeder bent en meer wilt weten over ons educatief materiaal en hoe je betrokken kan geraken bij Roots& Shoots, bekijk dan onze pagina voor opvoeders.

Voor meer informatie over de film: http://www.planetevie.be/lovemeatender-the-film