jane Blog > Grégory onze eerste marathonloper!

Op 4 oktober 2015 verwelkomt Run4Chimps Grégory Michel, onze eerste marathonloper… Voordien nam Grégory al deel aan de 20 km van Brussel en aan de Brusselse Halve Marathon. Wat was zijn motivatie om een marathon te lopen? Waarom loopt hij met Run4Chimps? Lees het interview met Grégory!

1. Grégory, je bent de eerste marathonloper in de geschiedenis van Run4Chimps. In het verleden heb je ook al de 20 km door Brussel en de Brusselse Halve Marathon gelopen. Wat is je motivatie om in oktober dit jaar 42 km te lopen?
Eerst en vooral, het is een eer voor mij om de allereerste marathonloper te zijn bij “Run4Chimps” en natuurlijk hoop ik om voor JGI ook als eerste marathonloper te eindigen!
Ongeveer 2 jaar geleden ben ik beginnen lopen en om mezelf te verbeteren heb ik nieuwe uitdagingen nodig en de marathon is na de halve marathon mijn ‘volgende-stap-uitdaging’. De marathon maakt ook deel uit van een andere persoonlijke uitdaging 🙂 …

2. Een marathon is een grote uitdaging voor elke deelnemer. Hoe kijk je daartegen aan? Kijk je ernaar uit?
Om eerlijk te zijn… ik kan niet wachten om eraan te beginnen! Tegelijkertijd ben ik wel een beetje bang en twijfel ik aan mezelf… Ik weet niet hoe het op ‘D-day’ zal gaan… er kan vanalles gebeuren…

3. Het belangrijkste vooraleer je gelijk welke wedstrijd aanvangt is training. Wat doe je zoal om je goed voor te bereiden? Kan je ons misschien wat tips en advies geven?
Ik volg een trainingsschema van 16 weken. Dit schema schrijft zo’n 70-80 km in 5-6 “workouts” per week voor. Voeding, slaap en rust zijn ook niet onbelangrijk tijdens de training. Maar, als je begint te twijfelen, je aanmoediging nodig hebt of als je speciale zorg nodig hebt tijdens blessures dan is de familie de belangrijkste steun dit je kan hebben! Zonder dagelijkse steun en aanmoediging zou ik waarschijnlijk niet zover geraakt zijn!

4. Het is de derde keer dat je deelneemt aan de Jane Goodall Institute‘s Run4Chimps. Wat was jouw motivatie om lid te worden van dit team?
Ik denk dat alle dingen die je doet een doel moeten hebben, en lopen voor een goed doel geeft een betekenis aan wat je doet. Ik geloof in de projecten van het JGI Belgium omdat het stuk voor stuk projecten van Hoop zijn.

5. Hoe ga je je vrienden en collega’s overtuigen om je te steunen voor je eerste marathon ten vv de chimpansees?
Ik plaats berichten op verschillende Facebook pagina’s van groepen en ik zal een omhaling doen bij mijn collega’s. Ondertussen ontmoet ik mensen, praten we en stel ik de JGI projecten aan hen voor. Ik denk dat naast financiële steun, bewustwording mbt de gevolgen van onze dagelijkse handelingen en gedragingen ook belangrijk is.

6. Run4Chimps wordt geörganiseerd door het Goodall Institute Belgium. Wat weet je over deze organisatie? Denk je dat het JGI Belgium een verschil kan maken in onze maatschappij?
Ik weet dat JGI Belgium betrokken is bij verschillende interessante, nuttige projecten in België en daarbuiten en JA! Ik ben ervan overtuigd dat JGI (zoals ook andere vereningingen) onze maatschappij kan veranderen of in ieder geval kan informeren over de manier waarop we onze planeet langzaamaan vernietigen en hoe we Haar kunnen beschermen. Spijtig genoeg gaat de verandering langzamer dan we zouden willen, maar we houden de Hoop voor toekomstige generaties levend. We hebben het recht niet op te geven!

Bedankt, Grégory, en ‘t beste voor de marathon!

Greg

Terug naar blog