jane Blog > Internationale Bijeenkomst Roots&Shoots

In 2013 werd Dr Jane Goodall uitgenodigd om een voordracht te geven tijdens de Jaarlijkse Conferentie van het St George House in de St. George Kapel in het Kasteel van Windsor in de UK. Dit leidde tot een driejarig samenwerkingsakkoord tussen Jane Goodall’s Roots&Shoots en het St George’s House wat regelmatig vooraanstaande denkers zou samenbrengen om kwesties van nationaal en internationaal belang te bespreken.

De Roots&Shoots filosofie, de opleiding en het stimuleren van jongeren om zelf verantwoordelijkheid te dragen, de activiteiten over de hele wereld, maakte een grote indruk op het St George’s House. Als gevolg daarvan, werd het engagement aangegaan om zes Roots&Shoots bijeenkomsten te organiseren in de komende drie jaar. Elke bijeenkomst zou een week duren. De eerste van deze bijeenkomsten vond plaats van 4 – 9 augustus 2014.

Het was een prachtige en bijzonder nuttige ervaring voor alle deelnemers. Vertegenwoordigers uit verschillende landen wereldwijd waren aanwezig. De week was gevuld met interessante discussies en vele inspirerende ideeën werden gedeeld. Dr Jane’s boodschap en haar geloof in de volgende generatie werd zo goed begrepen, dat taalbarrières geen probleem vormden en iedereen was heel enthousiast om alle suggesties en nieuwe ideeën, eens terug thuis, om te zetten in daden.

Vele nieuwe vriendschapsbanden werden gesmeed wat een nog groter platform in het leven geroepen heeft om Roots&Shoots verder uit te breiden en om iedereen toe te laten een verschil te maken in deze wereld!

“Kennis en inzicht. Hard werken en doorzettingsvermogen. Liefde en medelijden. Je kan helpen om de wereld te genezen”. Dr Jane Goodall, DBE.

R&S Global meeting

DSH_5696

DSH_5736

DSH_5974

20140808-4photo

Photos credit – Doug Harding

Terug naar blog