jane Blog > Janes Exclusieve Galadiner

We staan op een boogscheut van een toekomst zonder chimpansees en andere belangrijke apensoorten die in het wild leven. Terwijl in het begin van de 20ste eeuw het aantal chimpansees nog op meer dan een miljoen geraamd werd, leven er de dag van vandaag minder dan 300.000 in hun natuurlijke habitat.

De bescherming van chimpansees ligt het Jane Goodall Instituut nauw aan het hart. Een gerichte aanpak via onderzoek via primatenonderzoek, habitatbescherming, milieu-onderwijs en reddings- en hersteloperaties.

Om zowel het bezoek van Dr. Jane Goodall aan ons land als onze samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in de verf te zetten, in aanwezigheid oog van Z.K.H. Prinses Esmeralda van België, nodigen wij u uit op een exclusief Galadiner.

U vindt de uitnodiging hier.

Over de avond

  • Woensdag 6 december 2017, 19u30-22u30.
    Gasten worden verwelkomd tussen 19u30 en 20u.
  • Dinosaurushall, Koninklijk Belgisch Museum voor Natuurwetenschappen.
    Vautierstraat 29, 1000 Brussel.
  • Er is mogelijkheid om een plaatsje te reserveren voor 250 € of een tafel voor tien personen aan 2500 €.
    U kan ook één van “Jane’s Partners for Hope” worden. Hiervoor boekt u een plaatsje aan 500 € of een tafel voor acht personen aan 4000 €.

Gelieve te boeken voor het diner door een e-mail te zenden naar charity@janegoodall.be.

In samenwerking met het Museum voor Natuurwetenschappen:
museum natuurwetenschappen

“Wat je doet, maakt een verschil en jij beslist welk verschil je wil maken.”
– Jane Goodall

Leer over ons project in Burundi

In Burundi is de chimpanseepopulatie doorheen de jaren drastisch gedaald, voornamelijk door ontbossing. In het zuiden blijven er nog slechts enkele bosreserves over, maar dit gebied blijkt onvoldoende om een genetisch gezonde populatie aan chimpansees te laten floreren.

Elk onderdeel van het diner zal ten dienste staan van JGI’s pogingen om deze stukken bossen terug te verbinden. Het herstellen van de chimpanseehabitat is de eerste stap in een geheel om te verzekeren dat het dier dat het dichtst bij de mens staat, kan overleven in het land. Bossen zijn niet alleen essentieel voor chimpansees, maar bieden ook een waaier aan andere diensten aan de lokale bevolking. Ze zorgen voor hout voor het koken, geneeskrachtige planten, voedsel en beschutting.

Ons herbebossingsproject is dan ook heel belangrijk voor de mens.

Terug naar blog