jane Blog > JGI realiseert een vaccinatiecampagne tegen rabiës in Tchimpounga

Tchimpounga nieuws!

AP0335-23Het JGI heeft alle dorpshonden gevaccineerd en het personeel is ondertussen ook bijna klaar met de drie inentingen die nodig zijn om hen te beschermen.

Dank U!

Bovendien hebben alle jongere chimpansees, die het meeste risico liepen, de nodige preventieve medische behandeling gekregen. Dankzij onze Belgische donors kon het injectiemateriaal aangekocht en naar Tchimpounga verzonden worden, samen met andere medische uitrusting en voorraden.

Het JGI wil nog alle dorpsbewoners helpen beschermen door ook hen te vaccineren. Dankzij de mobilisering van mensen uit heel Europa kunnen we ook die missie volbrengen. Op langere termijn gaat het JGI een educatief programma opstarten dat bedoeld is voor de dorpsbewoners, opdat ze hun honden en andere dieren beter zouden kunnen verzorgen. Daardoor zal het mogelijk worden om epidemieën zoals deze in de toekomst te vermijden.

Bekijk de video over het hondsdolheidsprogramma in Tchimpounga. Ons toegewijd personeel heeft hard gewerkt om alle chimpansees, mensen en honden tegen de epidemie te beschermen.

Ook uw donatie maakte het mogelijk voor het JGI om snel en op een efficiënte manier het hoofd te bieden aan de epidemie van hondsdolheid in Tchimpounga.

Nogmaals bedankt voor uw steun!

Terug naar blog