environment KayaCleanactie

Louphi, eco-avonturier

De KayaCleanactie is een initiatief van de Belgische avonturier Louis-Philippe Loncke, Roots&Shoots (R&S) ambassadeur voor JGI. Zijn betrokkenheid in het behoud van water en waterwegen zorgde ervoor dat hij 600 km per kajak aflegde langs Belgische kanalen. Het doel was niet alleen om de schoonheid van het land te tonen, maar ook om te wijzen op de aanwezigheid van afval, vooral plastic, dat mogelijk schadelijk is voor vissen, vogels en mensen, aan te tonen. Je kan meer lezen over zijn expedities en zijn rol als ambassadeur.

Op vrijdag 20 april 2012 organiseerde JGI België de eerste editie van de KayaClean actie langs de Basse-Ourthe rivier in Luik. De firma Altran sponsorde het evenement. Jongeren uit Brussel van de vzw Schoolhulpverlening Seuil werkten samen met de Luikse kajakclub MAVA en verzamelde enthousiast bijna 100kg afval langs de rivieroever. Zo hielpen de jongeren de omgeving haar oorspronkelijke schoonheid terug te geven. De tieners van de vzw Seuil wisten dat jaren van menselijke nonchalance het probleem had veroorzaakt, maar ze wisten niet goed hoe ze de kwestie moesten aanpakken. Zo vertelde bv. de 15 jaar oude Adrian ons: ‘Op straat zorgen we ervoor dat we geen afval op de grond gooien, maar het is ontmoedigend, omdat al rapen we het vuil op, het de volgende dag toch weer vuil is’. De jongeren waren zeer verheugd om de kajaktechniek te leren en werden duidelijk aangemoedigd toen ze het effect zagen van hun acties op deze zonnige dag.

Bedrijfsprogramma

Waarom niet een KayaClean actie met je collega’s? Dit is een leuk alternatief voor de gebruikelijke bedrijfsdiners en een geweldige teambuilding actie. JGI Belgium heeft ervaring met het maken van een onvergetelijke dag, waarbij men ook milieu en maatschappij een dienst doet.

Download the KayaClean Brochure