jane Blog > Krijg een financieel duwtje in de rug voor uw ‘Jongeren en Natuur’ projecten

Wil u graag onze planeet helpen? Jongeren inspireren is alvast een goede manier om te starten en, we hebben goed nieuws!

Bij het Jane Goodall Institute Belgium proberen we een wereldwijd netwerk van jonge mensen op te zetten die geven om hun gemeenschap, om alle dieren en het milieu, en die verantwoorde acties willen ondernemen om voor deze 3 peilers te zorgen.

In 1991 hebben we hiervoor het Roots & Shoots programma ontwikkeld. Dit programma wordt vooral gevolgd in basis-en secundaire scholen, maar ook op universitair niveau heeft het veel bijval. Het heeft als doel om zorgzame en medelevende burgers voor de toekomst te vormen.

Omdat we dit programma in meer Belgische scholen willen implementeren, is er nu de mogelijkheid om financiering te ontvangen voor uw projecten. Het Mini-Beurs Programma geeft tot 150 € per school om educatieve projecten met betrekking tot de missie van JGI uit te voeren. We komen ook graag met een team van vrijwilligers bij u langs om in in uw school een workshop te geven. Het enige wat u hoeft te doen is het ons te laten weten en wij zorgen ervoor dat de jonge mensen inspiratie opdoen voor een betere toekomst!


We werken rond thema’s die ons nauw aan het hart liggen, zoals bv.:

– Mensapen en het belang van natuurbehoud
– Recyclage mobiele telefoons “Recycle4Chimps”
– Een groententuin aanleggen
– Bossen en het klimaat
– …

Indien u een project start krijgt u ook de kans om in maart 2018 deel te nemen aan onze Roots & Shoots Top in het Museum voor Natuurwetenschappen (Brussel). Na het voltooien van een project vragen we u dan wel om een kleine feedback, inclusief een samenvatting van het project en een paar foto’s.

Tijdlijn Mini-Beurs Programma:
– Einddatum voor aanmelding: 31 januari 2018
– Einddatum voor rapportage van het project: juni 2018

Mogen wij u vragen om dit formulier in te vullen, mocht u geïnteresseerd zijn in het krijgen van een Mini-Beurs voor uw project. U krijgt van ons dan zo snel mogelijk een antwoord.

Wilt u graag dat wij bij u in de school een workshop komen geven, schrijf dan snel een mailtje naar rootsandshoots[at]janegoodall.be.

Wij kijken er alvast naar uit iets van u te horen!

Roots & Shoots projecten volgen ook de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Lees er hier meer over:duurzame ontwikkeling doelstellingen

Terug naar blog