environment LoveMEATender

De wereld van het vlees zoals u ze nog nooit zag!

LoveMEATender stelt de plaats van het vlees in ons leven in vraag alsook de krankzinnige stijging van het verbruik. Vlees is een product “zoals een ander” geworden, onderworpen aan de wet van de laagste prijs. In 2050 zullen we met bijna 9 miljard op deze aarde zijn en om ons te voeden met vlees zullen we dan 36 miljard dieren voor de veeteelt nodig hebben. Kunnen we doorgaan met te denken dat we iedere inwoner dagelijks met vlees kunnen blijven voeden ?

De uitputting van de natuurlijke rijkdommen, de vervuiling, de klimaatopwarming, onze aarde betaalt reeds de prijs voor deze overproductie… De gevolgen voor ons lichaam zijn ook talrijk, van zwaarlijvigheid tot kanker, suikerziekte, hartziekten en weerstand tegen antibiotica. Wat de dieren betreft, het zijn onze hoofdpersonages, verlaagd tot machines, die geen deel meer hebben aan deze wereld, en nog minder aan onze verbeelding.

Deze film richt zich tot alle toeschouwers en verheerlijkt het leven tot in het hart van ons bord dankzij de combinatie van de gefilmde beelden, het lot van een buitengewoon persoon, de Bretoen André Pochon, het gebruik van animatie en de muziek die door zanger Kris Dane speciaal voor deze film gecomponeerd werd. Bevat ook een kort interview met Dr. Jane Goodall en vele andere. Hoe is vlees op ons bord iets alledaags geworden?