jane Blog > Martin en Diego – onze eerste kids lopers en fondswervers!

Martin en Diego, onze eerste kids-lopers voor Run4Chimps, staan voor een echte uitdaging op 4 oktober 2015. Ze zijn zelfs meer dan gewoon maar lopers – ze zijn ook ongelooflijke fondsenwervers voor het Tchimpounga opvangcentrum van JGI. Tot nu toe hebben ze samen meer dan 250 Euro ingezameld. Lees hier het interview met Martin en Diego over oa hun motivatie, training en hun tips voor fondsenwerving!

first kids runners
first kids runners
Martin
Diego

Waarom helpen jullie JGI met fondsenwerving?

Wij houden van chimpansees! Om te overleven moeten zij beschermd worden en daarom hebben wij besloten te helpen voor het behoud van de chimpansees. Daarnaast sporten wij ook graag en wij hopen dat de loopwedstrijd een toffe ervaring zal zijn. We hebben gehoord dat er zelfs een ‘Chimp’ gaat meelopen!

Wat is jullie motivatie om dit te doen in jullie vrije tijd?

Het is leuk om te doen en we willen de chimpanzees graag helpen. We hebben er zelfs al eentje geadopteerd, Mambou is zijn naam.
Het is altijd goed om anderen te helpen, wij helpen hen zodat zij de chimpansees kunnen helpen. We doen iets goed en het is nog plezierig ook! Dit is trouwens ons eerste Roots & Shoots project!
We doen graag sport en we gaan ons zeker amuseren, nu we weten dat er ook een ‘Chimp’ meeloopt!

Wat is de sleutel voor jullie succes? Wat doen jullie voor de fondsenwerving?

We vertellen wat we doen, waarom, waar de chimpansees leven, over onze 1km loop enz. We vinden het gemakkelijker om iets te verkopen dan gewoon om geld te vragen (zelfs als een persoon ons 20€ geeft). We verkopen speelgoed, pennen, linnen ‘Chimp’ zakken, sleutelhangers, cake van onze mama, brownies en koffie. We hebben bij de bibliotheek ook een boek over chimpansees uitgeleend om aan mensen te tonen en we hebben ook een grote poster gemaakt met informatie over Tchimpounga en over de bedreigingen voor de chimpansees.

Is het niet moeilijk (emotioneel) om jullie eigen speelgoed en boeken te verkopen ?

We verkopen eigenlijk ons oude speelgoed en boeken die we zelf niet meer gebruiken en het is fijn te weten dat alles gebruikt zal worden door iemand anders. Zo helpen we het milieu maar liefst twee keer : we verminderen het afval en voorkomen vervuiling en daarbij verzamelen we ineens ook nog fondsen voor de chimpansees.

Is het niet moeilijk om iemand te vinden die wil helpen of iets wil kopen ? Waar verkopen jullie de pennen, speelgoed etc…?

Niet echt, het is eigenlijk wel gemakkelijk. Er was een feest in onze straat. We hebben daar een standje opgezet en daar waren wel veel mensen. We hebben ook dingen verkocht aan onze leraars en onze directeur, aan onze vrienden (van ons en onze ouders) en familie, en aan onze buren.

Jullie gaan 1km lopen voor Run4Chimps. Kijken jullie ernaar uit ?

Oh ja!!!!

Trainen jullie voor de wedstrijd? En zoja – hoe ?

Ja we zijn al aan het trainen. Wij doen regelmatig aan sport (Diego zwemt en doet judo, Martin doet triathlon en judo). We trainen nu een of twee keer per week samen met onze ouders.

Dank je wel, jongens. En veel geluk!

Terug naar blog