people Ons team

JGI België wordt gerund door vrijwilligers! Ons team bestaat uit mensen van uiteenlopende leeftijden, nationaliteiten, talen en achtergronden.

Tanya

Tanya

Tanya is afkomstig uit Venezuela, is ingenieur chemie en heeft een MBA. Gedurende tien jaar werkte ze in verschillende bedrijven in de VS en België. Ze coördineerde sinds 2015 als vrijwiliger het Roots & Shoots programma bij JGI Belgium. Tanya werd in 2016 benoemd tot Europees afgevaardigde bij de Global Board van JGI. Sinds december 2017 is Tanya interim directrice van JGI Belgium. Ze is verrukt om zich in te kunnen zetten voor een zinvolle zaak: jongeren de nodige kracht en skills aanreiken om met empathie en op een respectvolle manier voor verandering in de wereld te zorgen.

Hilde Photo

Hilde

Hilde heeft haar passie gevonden – ze is gek op apen. Spijtig genoeg leven er geen apen in België en daarom probeert ze er op regelmatige basis een paar in Zuid-Afrika te vinden. Surrogaatmoeder zijn voor apenwezen is wat ze het liefst doet. In februari 2011 werd ze lid van het JGI-team toen ze onderzoek deed naar dr. Jane Goodall. Ze begon als lid van het vertalersteam en werd kort daarna penningmeester, lid van de algemene vergadering en van de raad van bestuur.

Chris

Chris

Chris is een Belgische bioloog die gepassioneerd is door evolutie, fysica, Amerikaanse strips en manga. Hij werkt momenteel voor een ngo in de milieu- en educatieve sector. Sinds 2012 is hij vrijwilliger voor JGI België en is hij verantwoordelijk voor de uitvoering van educatieve Roots&Shootsprojecten en schrijft en vertaalt ook artikels.

Adela

Adela

Adela is een Tjechische milieudeskundige, gespecialiseerd in het harmonieus doen samenleven van dier, natuur en mens. Ze is ook geïnteresseerd in landschapsbeheer en habitat bescherming. Ze is vrijwilliger voor JGI België sinds juli 2015, omdat ze eenvoudigweg vond dat voor haar het de beste plaats was om te beginnen werken.

Alfred

Alfred

Alfred is een ecoloog en bioloog in natuurbehoud. Zes jaar lang werkte hij voor de bescherming en het behoud van de Grauer Gorilla’s in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Van 2007-2012 was hij coördinator bij het Usala Gorilla Reserve rond het Maiko nationaal park, dat ondersteund wordt door het Dian Fossey Gorilla Fund. Hij werkte ook als vrijwilliger bij de Kumu Foundation, dat ondersteund wordt door het Conservation International/CARPE-USAID programma in Centraal-Afrika. Hij werkte er vooral rond het behoud van de bossen in verband met de klimaatopwarming. Hij werd vrijwilliger bij JGI België in 2015 en hoopt er zijn werkervaringen te delen, zijn kennis te verbeteren en bij te dragen aan het JGI. Hij hoopt dat hij kan helpen onze aarde te redden. Onlangs behaalde hij zijn master in ‘Tropical Wildlife Management” aan de Universiteit van Luik in België.

Dries

Dries

Dries is een historicus in de mediëvistiek en Master in de Europese Studies. Hij is sinds 2014 vrijwilliger voor JGI, aan de ene kant als coördinator van de Werkgroep Vertalingen en aan de andere kant als coördinator van de Werkgroep voor Nederlandstalige Leden. Zijn belangstelling voor natuur en milieu uit zich het meest in een passie voor walvissen en in een grote interesse voor de Afrikaanse fauna en flora. Dries leest graag over middeleeuwse geschiedenis, schrijft veel, houdt van sport en is dol op reizen.

Magali

Magali

Magali werd geboren op wat men bijna een boerderij zou kunnen noemen. Ze leefde dus al sinds haar vroege kindertijd met dieren samen. Zoals je kan zien op de foto is er nog niets veranderd.

Koen

Koen

Koen is ethicus van opleiding en werkt als softwaretrainer. Aangezien hij ook een passie voor (dieren)ethiek heeft, moet hij een dubbelleven leiden! Hij behaalde een doctoraat in de filosofie over de morele status van mensapen aan de Universiteit van Gent en schrijft hier momenteel een boek over. Daarnaast geeft hij ook gastlezingen over dierenethiek. Hij werkte samen met Jane Goodall om het leven van chimpansees in gevangenschap te verbeteren, en is medeoprichter van JGI België. Hij maakt deel uit van de raad van bestuur van JGI België en helpt af en toe als back-upvrijwilliger.

Ronny

Ronny

Ronny is webdesigner en vertaler Nederlands-Engels voor JGI met een passie voor computers, de sociale wetenschappen en dansen.

Heather

Heather

Heather has been in love with primates as long as she can remember. She followed all three Louis Leakey ladies throughout her childhood. She loved the tales from them all and the wonderful stories of how the great apes were so like us. The day she met Jane Goodall for the first time though was a life altering event. That is when it became real: she was not just a child reading wonderful stories, but had found a real group that she could take part in. That is when she decided to join the Jane Goodall Institute as a volunteer and help the Apes and the people they represent. This is her hope.

amaury

Amaury

Voor Amaury is tekenen een passie. Zijn talent, wat hij onderhoudt door regelmatig te oefenen, maakte dat hij ondertussen gezorgd heeft voor veel illustraties voor de diverse campagnes van het Jane Goodall Institute Belgium.

ronald

Ronald

Ronald is een Vlaamse chemicus en web designer. Hij voert diverse IT-taken uit voor JGIB.

Op de foto is hij aan het werk in dieren opvangcentrum De Zonnegloed.

Diane

Diane

Nadat ze eerst in Miss Marple’s voetstappen wilde treden om Hercule Poirot te helpen met zijn detective werk, werkt Diana nu in HR. Ze houdt al heel haar leven van dieren en de natuur, en heeft cursussen gevolgd over deze onderwerpen, vooral ornithologie. Ze bewondert Stephan Jay Gould, David Attenborough en natuurlijk ook Jane Goodall!

Lise

Lise

Lise is een Zuid-Afrikaanse die haar geliefde land en haar carrière in financieel recht achterliet om haar man te volgen en nieuwe horizonten op te zoeken in Europa. Haar passies zijn de dieren en de natuur en om deze reden sloot ze zich in 2015 als vrijwilliger aan bij JGI België. Ze houdt ervan om deel uit te maken van dit dynamisch team en assisteert waar mogelijk, maar haar voornaamste focus is de koopwaar en de stands van JGI. Lise houdt van: dieren, Nelson Mandela, Zuid-Afrikaanse zijn, intelligente gedachten, intelligente woorden, een goed boek lezen, mensen die haar doen glimlachen, hartelijkheid, reizen en al wat nieuw en uitdagend is. Ze houdt niet van onrechtvaardigheid, lijden, onbeschoftheid, luiheid, mensen die de planeet en al zijn levende wezens niet respecteren en stilte wanneer er kan gepraat worden.

Johanna

Johanna

Johanna, gefascineerd en gepassioneerd door dieren en natuur, gebruikt haar vertaal vaardigheden om JGI te helpen met belangrijk vertaalwerk. Altijd blij om de boodschap van JGI publiekelijk te delen, is ze een van de vertrouwde gezichten op onze publieke evenementen.

Het volledige team: Arnaud, Caroline, Damien, Dries, Eef, Eva, Erin, Fabiana, Genevieve, Jade, Jan, Laura, Lise, Madeleine, Marie, Martine, Mark, Meg, Pia, Richard, Ronny, Safia, Sophie, Stephanie, Valentine.