people Ons team

JGI België wordt gerund door vrijwilligers! Ons team bestaat uit mensen van uiteenlopende leeftijden, nationaliteiten, talen en achtergronden.

Lise

Lise

Lise is geboren in Zuid-Afrika en is advocaat van opleiding. Haar passies zijn de dieren en de natuur en om deze reden sloot ze zich in 2015 als vrijwilliger aan bij JGI België. Sinds januari 2018 is ze Uitvoerend Directrice. Lise houdt van: dieren, Madiba, intelligentie en ruimdenkendheid, een goed boek lezen, mensen die haar doen glimlachen, hartelijkheid, reizen en al wat nieuw en uitdagend is. Ze houdt niet van onrechtvaardigheid, lijden, onbeschoftheid, egoïsme, luiheid, mensen die de planeet en al zijn levende wezens niet respecteren en stilte wanneer er kan gepraat worden.

Tanya

Tanya

Tanya is afkomstig uit Venezuela, is ingenieur chemie en heeft een MBA. Gedurende tien jaar werkte ze in verschillende bedrijven in de VS en België. Ze coördineerde sinds 2015 als vrijwiliger het Roots & Shoots programma bij JGI Belgium. Tanya werd in 2016 benoemd tot Europees afgevaardigde bij de Global Board van JGI. Ze is verrukt om zich in te kunnen zetten voor een zinvolle zaak: jongeren de nodige kracht en skills aanreiken om met empathie en op een respectvolle manier voor verandering in de wereld te zorgen.

Alfred

Alfred

Alfred is een ecoloog en bioloog in natuurbehoud. Zes jaar lang werkte hij voor de bescherming en het behoud van de Grauer Gorilla’s in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Van 2007-2012 was hij coördinator bij het Usala Gorilla Reserve rond het Maiko nationaal park, dat ondersteund wordt door het Dian Fossey Gorilla Fund. Hij werkte ook als vrijwilliger bij de Kumu Foundation, dat ondersteund wordt door het Conservation International/CARPE-USAID programma in Centraal-Afrika. Hij werkte er vooral rond het behoud van de bossen in verband met de klimaatopwarming. Hij werd vrijwilliger bij JGI België in 2015 en hoopt er zijn werkervaringen te delen, zijn kennis te verbeteren en bij te dragen aan het JGI. Hij hoopt dat hij kan helpen onze aarde te redden. Onlangs behaalde hij zijn master in ‘Tropical Wildlife Management” aan de Universiteit van Luik in België.

Heather

Heather

Heather has been in love with primates as long as she can remember. She followed all three Louis Leakey ladies throughout her childhood. She loved the tales from them all and the wonderful stories of how the great apes were so like us. The day she met Jane Goodall for the first time though was a life altering event. That is when it became real: she was not just a child reading wonderful stories, but had found a real group that she could take part in. That is when she decided to join the Jane Goodall Institute as a volunteer and help the Apes and the people they represent. This is her hope.

ronald

Ronald

Ronald is een Vlaamse chemicus en web designer. Hij voert diverse IT-taken uit voor JGIB.

Op de foto is hij aan het werk in dieren opvangcentrum De Zonnegloed.

Diane

Diane

Nadat ze eerst in Miss Marple’s voetstappen wilde treden om Hercule Poirot te helpen met zijn detective werk, werkt Diana nu in HR. Ze houdt al heel haar leven van dieren en de natuur, en heeft cursussen gevolgd over deze onderwerpen, vooral ornithologie. Ze bewondert Stephan Jay Gould, David Attenborough en natuurlijk ook Jane Goodall!

Koen

Koen

Koen is ethicus van opleiding en werkt als softwaretrainer. Aangezien hij ook een passie voor (dieren)ethiek heeft, moet hij een dubbelleven leiden! Hij behaalde een doctoraat in de filosofie over de morele status van mensapen aan de Universiteit van Gent en schrijft hier momenteel een boek over. Daarnaast geeft hij ook gastlezingen over dierenethiek. Hij werkte samen met Jane Goodall om het leven van chimpansees in gevangenschap te verbeteren, en is medeoprichter van JGI België. Tegenwoordig is hij voorzitter van de raad van bestuur van JGI België en helpt af en toe als back-upvrijwilliger.

Andere vrijwilligers: Søren Decraene, Ivan Dunsmore, Sophie de Spiegeleir, Sandy Pacuay, Stefanie Peeters, Celia Kitenge, Africa Barrios Trullols, Laureline Maurer, Eva Nagy, Madeleine Merche,
Katleen de Buyser, Tania Parys, Tania Dreelinck, Lysiane Pons, Martine Swiftlady