jane Onze ambassadeurs

Tania Dreelinck

dreelinck

“Natuur, Wildlife, Aarde, en al haar leven… Zij is Wij. Van kindsaf aan was ik steeds terug te vinden bij de dieren. Ze vormden de ideale modellen om met mijn jonge teken-woede aan de slag te gaan. Hoe verder de tijd, hoe groter de honger om ieder dier die ik mocht ontmoeten, te vereeuwigen op zijn/haar unieke manier als individu. Met hun eigen verhaal. In hun eigen manier van zijn. Naast het tekenen in opdracht van huisdieren werd ook de zin om andere dieren te pastelleren groter. Alle dieren, die ik tijdens verschillende uitstappen naar dierenparken, zoo’s, sanctuary’s en op reis mocht ontmoeten. De uitnodiging om ze dieper te leren kennen wakkerde mijn passie nog meer aan. Om ze te mogen ont-moeten, en hun boodschap te horen, door de barrières heen. En zo ontkiemde mijn passie voor dieren en creativiteit zich tot tekenen, schilderen, boetseren, …
En die creativiteit bracht me op haar beurt dan weer in contact met mijn steeds groter wordende vraag: “Hoe kan ik, ook mijn steentje bijdragen tot het behouden en herstel van wildlife – en hun natuurlijke habitat?” Met daarop één van de duidelijke antwoorden: “Jane Goodall Institute”. Symbool voor chimpansees, natuur en mens. Waardoor ik me dus inzet in functie van het meesupporteren met het Jane Goodall Institute, als ambassadrice. Wat een eer. Om samen nog sterker te worden, bij de stem van dier-mens-natuur. Want we hebben het nodig. We hebben elkaar nodig. Ik hoop dat mijn steentje hierbij een verschil mag betekenen en ik zo ook kan meebouwen aan een natuur bewustere toekomst.”

Tania Dreelinck
www.creationsoflife.be
Facebook: TANIA DREELINCK

Louis-Philippe Loncke

Louis-Philippe

Louis-Philippe Loncke is een Belgische ontdekkingsreiziger. Hij wil ons helpen jongeren te mobiliseren de natuur netjes te houden. Hij is, samen met Dr. Jane Goodall, ook lid van de Explorer’s Club.

In 2011 vaarde hij met zijn kajak over Belgische rivieren, 600 km lang: BelgiKayak, en dit herhaalde hij in 2012 in Polen. Op Werelddag in april 2012 organiseerde hij samen met kansarme jongeren een KayaClean-evenement voor JGI België, als onderdeel van het R&S-programma. Zijn volgende grote expeditie, tussen maart en december 2013, leidt hem naar Ecuador, Peru, Bolivië en Chili. Daar zal hij toppen beklimmen, meren onderzoeken, zoute woestijnen en de wildernis doorsteken, alsook de vervuiling in het oog houden.

Hij heeft aangeboden twee presentaties over deze nieuwe expeditie te geven aan Belgische universiteitsstudenten, in november 2012 en april 2014. Kom naar deze inspirerende presentaties luisteren en bekijk zeker ook onze nieuwsrubriek , of onze agenda, schrijf je in op onze e-nieuwbrief, of onze Facebookpagina voor meer informatie en om te ontdekken hoe je je voor deze evenementen kan registreren.

Meer info over Louis-Philippe Loncke en al zijn expedities:

Marc De Bel

debel
In deze afbeelding is mijn chimpansee, Boef, vermomd als Chinese Shar-Pei

“Al mijn hele leven ben ik dol op kinderen en (andere) dieren. Eerlijk gezegd kan ik maar twee dagen zonder. De derde dag krijg ik overal jeugdpuistjes, last van oorsuizingen en andere vervelende ouderdomsverschijnselen.

Ik ben dan ook trots op mijn ambassadeurstitel van JGI Belgium. Apen, en vooral chimpansees heb ik immers altijd al als gelijken beschouwd. Vandaar dat ik als kind (en nu nog) vaak in bomen hing (hang) en mijn lievelingsplekje vroeger mijn boomhut was, waar ik op mijn elfde ben uit gedonderd. Door die tuimelperte en de val op mijn hoofd ben ik sindsdien (gelukkig) niet veel ouder geworden en boeken beginnen te schrijven. Zoals mijn eerste boek Het ei van oom Trotter en het knotsgekke, kriebelspannende, nieuwe Kriegeltjesboek, Het plan van professor Snootman, waar de drie dappere Kriegelzusjes na een bloedstollend avontuur zowaar in het Jane Goodall Institute in Congo belanden, midden tussen de chimpansees en andere mensapen! Niet alleen zwarte, maar ook roze…”

Marc de Bel
www.marcdebel.be

Sinds maart 2013 is hij ridder voor kinderen, dieren en de natuur
Britse biologe riddert Marc de Bel, Het Laatste Nieuws

Wil jij onze nieuwe Ambassadeur worden? Bekijk hoe je ons kan helpen onder ‘Verspreid het nieuws’!