environment Onze jaarlijkse boomplantactie

We rekenen op jullie voor het creëren van een groenere toekomst!

Jane Goodall’s Roots&Shoots groepen planten wereldwijd veel bomen. In België organiseren we jaarlijks een grote boomplantactie waar mensen van alle leeftijden, achtergronden en culturen samenkomen om op één dag een nieuw bos aan te planten. Het Jane Goodall Institute Belgium en haar partners hebben de afgelopen jaren al zo’n 24000 bomen geplant en dit jaar zouden er daar, dankzij jullie hulp, 4000 moeten bijkomen.

Neem deel aan onze vierde editie van ‘Forest in One Day’

‘Forest in One Day’ gaat dit jaar door in Alken waar we op een 2ha groot stuk land in EEN dag 4000 linden en esdoorns willen planten. We kunnen dat natuurlijk niet alleen en hebben daarvoor jullie hulp nodig!

Gedurende de dag kunnen jullie leren over bossen en bomen, zal de link gelegd worden tussen chimpansees en bosecologie en kunnen jullie deelnemen aan geleide natuurwandelingen in de regio. Tijdens de wandelingen zullen jullie heel wat kunnen opsteken mbt fauna, flora en composteren. Voor de liefhebbers wordt er voor en/of na ook lekkere soep voorzien.

Bestel nu alvast jullie bomen en kom ze planten met familie, vrienden, buren, collega’s, …

Voor elke boom die hier wordt geplant, wordt er ook een boom geplant voor de chimpansees!

Het leuke aan de boomplantactie van JGI Belgium is dat niet alleen België profiteert van deze actie, maar dat ook Burundese Roots&Shoots jongeren betrokken raken. Voor elke boom die in België geplant wordt zullen deze jongeren bomen planten in de Makamba regio, in het zuiden van Burundi. Deze bomen zullen uiteindelijk een groene corridor vormen die verschillende natuurgebieden verbindt. Eens de wouden met elkaar verbonden zijn, kunnen de chimpansees vrijer bewegen, kunnen geïsoleerde groepen samenkomen en hun genenpoel verbeteren. In Burundi zullen ook fruitbomen geplant worden die niet alleen een doorgang en een thuis voor de chimpansees bieden, maar ook zorgen voor voldoende voedsel. Wat de boomplantactie van JGI Belgium zo uniek maakt, is dat door een boom te planten in België ook Burundese jongeren zich kunnen inzetten ten voordele van hun gemeenschap en de chimpansees.

Praktische informatie:

Waar: Hoogstraat 9 in Alken
Wanneer: Zondag 4 februari 2018 van 10u00 tot 16u00

Sponsoring

Kan je er zelf niet bij zijn, sponsor dan een boom en laat die door ons in jouw naam planten of sponsor een kind zodanig dat uw bijdrage ons helpt om vanuit Brussel transport in te leggen om groepen stadskinderen de mogelijkheid te bieden er even op uit te trekken naar het platteland. Alvast heel erg bedankt!

Willen jullie als school graag deelnemen?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen indien gewenst in jullie (lagere) school een workshop organiseren. Let wel: het aantal workshops is beperkt.

forest in one dayforest in one day

Voor meer informatie, bezoek onze FAQ.

Forest in One Day 2014

Lees meer over onze vorige editie van Forest in One Day 2014.


Dank aan onze partners:
logo_cirkle


Dank aan onze sponsor: