environment Onze jaarlijkse boomplantactie

We rekenen op jullie voor het creëren van een groenere toekomst!

Fi1DJane Goodall’s Roots & Shootsgroepen planten wereldwijd veel bomen. In België organiseren we jaarlijks een grote boomplantactie waar mensen van alle leeftijden, achtergronden en culturen samenkomen om op één dag een nieuw bos aan te planten. Het Jane Goodall Institute Belgium en haar partners hebben de afgelopen jaren al zo’n 24000 bomen geplant en dit jaar zouden er daar, dankzij jullie hulp, 4000 moeten bijkomen.

Neem deel aan onze vierde editie van ‘Forest in One Day’

‘Forest in One Day’ gaat dit jaar door in Alken waar we op een 2,3 ha groot stuk land in EEN dag 4000 linden en esdoorns willen planten. We kunnen dat natuurlijk niet alleen en hebben daarvoor jullie hulp nodig!

Gedurende de dag kunnen jullie leren over bossen en bomen, zal de link gelegd worden tussen chimpansees en bosecologie en kunnen jullie deelnemen aan geleide natuurwandelingen in de regio. Tijdens de wandelingen zullen jullie heel wat kunnen opsteken mbt fauna, flora en composteren. Voor de liefhebbers wordt er voor en/of na ook lekkere soep voorzien.

Voor elke boom die hier wordt geplant, wordt er ook een boom geplant voor de chimpansees!

Het leuke aan de boomplantactie van JGI Belgium is dat niet alleen België profiteert van deze actie, maar dat ook Burundese Roots & Shootsjongeren betrokken raken. Voor elke boom die in België geplant wordt zullen deze jongeren bomen planten in de Makamba regio, in het zuiden van Burundi. Deze bomen zullen uiteindelijk een groene corridor vormen die verschillende natuurgebieden verbindt. Eens de wouden met elkaar verbonden zijn, kunnen de chimpansees vrijer bewegen, kunnen geïsoleerde groepen samenkomen en hun genenpoel verbeteren. In Burundi zullen ook fruitbomen geplant worden die niet alleen een doorgang en een thuis voor de chimpansees bieden, maar ook zorgen voor voldoende voedsel. Wat de boomplantactie van JGI Belgium zo uniek maakt, is dat door een boom te planten in België ook Burundese jongeren zich kunnen inzetten ten voordele van hun gemeenschap en de chimpansees.

Praktische informatie:

Waar: Grootstraat 9 in 3570 Alken
Wanneer: Zondag 4 februari 2018 van 10u00 tot 16u00

forest in one dayforest in one day

Voor meer informatie, bezoek onze FAQ.

Dankzij de genereuze steun van onze sponsors en de vroegtijdige aankoop van bomen, zijn bijna alle bomen uitverkocht. We behouden al onze overblijvende bomen voor zij die bomen willen komen planten.

We stellen 2 mogelijkheden voor:

1. Als u op 4 februari uw bomen willen komen planten (of één van de bomen die reeds gesponsord zijn – we hebben er veel), gelieve een e-mail te zenden naar info@janegoodall.be met vermelding van het aantal personen en het aankomstuur. U kunt dan ter plaatse uw bomen kopen en planten en nadien nog vele andere bomen planten.

2. Als u niet kunt aanwezig zijn maar toch wenst te helpen, gelieve een gift te doen via de Donate-knop hieronder met de vermelding: Forest in One Day. We verzekeren dat uw volledige gift naar de boomplantacties in Burundi gaat.

Forest in One Day 2014

Lees meer over onze vorige editie van Forest in One Day 2014.


Dank aan onze partners:


Dank aan onze sponsors:

Alken MaesAxentysLuminus