jane Onze partners

UNlogo

Verenigde Naties Brussel

Met Dr. Jane Goodall als VN-vredesboodschapper werken we voor projecten allerhande samen met de VN in Brussel. Gezamenlijke evenementen zoals de vertoning van “Jane’s Journey” aan de VUB in 2012 en de jaarlijkse Reuze Vredesduifparade op de dag van de VN zijn twee mooie voorbeelden.

Royal Belgian Institute Natural Sciences

Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen is een internationaal befaamd centrum voor wetenschappelijk onderzoek dat voor iedereen openstaat via het Museum voor Natuurwetenschappen.
In het kader van de tijdelijke tentoonstelling “Apenstreken” werken we samen met het Museum voor Natuurwetenschappen om maandelijkse workshops voor kinderen (8-12 jaar) aan te bieden over het thema ‘mensapen’. Kinderen krijgen de gelegenheid om tijdens een educatief spel het leven van een mensaap te ervaren.
Deze workshops maken deel uit van een bredere aanpak om het publiek te informeren over primaatbehoud. Wij bieden ook een stand aan met informatie over de activiteiten van het JGI en een reeks van voorstellingen en debatten over het onderwerp primaten.

ifaw logo

IFAW

With 15 offices worldwide, IFAW works to improve the welfare of wild and domestic animals throughout the world by reducing commercial exploitation of animals, protecting wildlife habitats, and assisting animals in distress. IFAW seeks to motivate the public to prevent cruelty to animals and to promote animal welfare and conservation policies that advance the well-being of both animals and people. JGI Belgium promotes IFAW’s educational packs accessible to all educators.

PTPI

PTPI

People to People International steunt enkele van onze workshops voor kansarme jongeren en vermeldt ons regelmatig in haar e-nieuwsbrief. Rond Wereld Water Dag in 2013 steunen ze ook ons evenement voor kansarme jongeren in Brussel.

armoiries

Woluwe-Saint-Pierre

De gemeente Sint-Pieters-Woluwe stelt verschillende inzamelplaatsen ter beschikking voor mobiele telefoons en steunt zo actief de recyclagecampagne van het JGI. Daarnaast ondersteunt de gemeente ook onze campagne “CHIMPioen van de Netheid’. De gemeente hielp ons in december 2013 ook met de organisatie van de screening rond de film “Blood in the Mobile”. Deze samenwerking verloopt heel vlot!

waterstones

Waterstones Brussels

De Engelse boekhandel Waterstones biedt ons een podium aan voor onze evenementen, zoals boeksigneersessies door Jane, alsook presentaties en boek- en dvd-lanceringen. Je kan je oude gsm’s in hun winkel deponeren, want zij doen mee aan onze Recycle4Chimps-campagne. Onze gemeenschappelijke evenementen zullen op hun Facebookpagina en in hun e-nieuws gepubliceerd worden.

vertsdeterre

Verts de Terre

In samenwerking met Verts de Terre kunnen we onze kansarme groepen een openluchtworkshop aanbieden op een kinderboerderij.  De jongeren kunnen zo in contact komen met boerderijdieren, maar ook andere leuke activiteiten doen, zoals boomklimmen, brood, gelei of soep maken en zelfs bomen planten. Zij hebben ook een Jane Goodall’s Roots&Shootsgroep!

Greenlight

Greenlight for Girls

Voor acties zoals boomplantevenementen, natuurworkshop in openlucht en het mobiliseren van Roots&Schootsgroepen vormen we een team met G4G. We delen beide graag onze passie voor natuurwetenschappen met jongeren. In 2013 richten ze twee Roots&Shootsgroepen op.

foyer

Le Foyer in Molenbeek

Wij organiseren workshops in Le Foyer in Molenbeek voor de naschoolse activiteiten van jongeren. Momenteel zijn hun animatoren en jongeren bezig een groenten- en fruittuin om te vormen tot een schuilplaats voor insecten – zoals bijen en vlinders – en vogels. Zij deden ook mee aan onze openluchtworkshop tijdens onze boomplantactie in 2012.

Andere voorbeelden van partnerschappen

Partnerschappen kunnen verschillende vormen aannemen en onze lijst met ondersteunende scholen, organisaties en instituten is te lang om hier te vermelden. Andere ondersteunende partners zijn bvb.

  • International School of Brussels
  • International Montessori School
  • Vrije Universiteit Brussel (VUB)
  • Vesalius College, Boston University
  • Gemeente Molenbeek
  •  en vele leden van het Europees Parlement!

Indien u graag onze evenementen of activiteiten wil sponsoren, verwijzen wij u graag naar onze sponsoring pagina.

Toekomstige partner van JGI België?

Geïnteresseerd om onze partner te worden? Aarzel niet ons te contacteren!!