jane Projecten van hoop

logo R&SJGI België heeft verschillende lopende JGI projecten geselecteerd die echte bakens van hoop zijn voor de betrokken lokale gemeenschappen. Waar mogelijk zouden we graag onze activiteiten in België koppelen aan deze ‘Projecten van Hoop’ in het buitenland.  Het is vaak een hele openbaring om te zien wat zich elders in de wereld afspeelt, hoe verbonden we zijn met andere mensen en hoeveel zo een project kan betekenen voor een gemeenschap. We nodigen je uit om deze indrukwekkende projecten van wat dichterbij te bekijken en uit te kiezen welke projecten je wil steunen. Mede dankzij jouw gulle bijdrage kunnen verbazingwekkende dingen gerealiseerd worden.

Boomcorridor voor chimpansees

Lokale Roots&Shoots groepen in de Republiek Congo (Brazzaville) hebben al duizenden fruitbomen geplant in een poging om twee wouden terug met elkaar te verbinden, zodat chimpansees – en andere dieren – kunnen migreren en hun genetische pool kunnen uitbreiden. De dieren, maar ook de lokale bevolking – die betrokken is bij de bescherming van het park en waarvan er mensen werken als ecogidsen – hebben baat bij dit JGI herbebossingsproject. De extra fondsen die tijdens ons jaarlijks plant-een-boom evenement geworven worden, worden aan dit project doorgestort, maar je kan er ook voor kiezen dit project rechtstreeks te steunen.

Mambou-arriving-and-keeper-Diane

Chimpansee-adoptie

Maak een verschil voor een chimpanseeweesje in het JGI Tchimpounga opvangcentrum in de  Republiek Congo (Brazzaville). Terwijl je een chimpansee redt, hem/haar van eten en medische verzorging voorziet, bied je tegelijkertijd ook zijn/haar lokale verzorger, die in het opvangcentrum werkt, een duurzame bron van inkomsten aan. Je draagt ook bij aan educatief materiaal voor lokale R&S scholen en voorkomt de toekomstige jacht op ‘bush meat’ en illegale huisdierenhandel.

Basketbal voor de vrede DRC

Door de zeer onstabiele veiligheidssituatie in de DRC, beslisten JGI en de lokale jongeren van R&S om een sterke boodschap van vrede uit te dragen door het organiseren van basketbalwedstrijden en concerten voor vrede. Door sport, onderwijs en kunst te combineren geven de jongeren een sterk signaal tegen het escalerende geweld rondom hen. Het JGI DRC hoofdkantoor koppelt gemeenschapsgerichte ontwikkelingsprojecten met jeugdeducatie en de bescherming van chimpansees.