jane Blog > Roots&Shoots Ceremonie in het Europees Parlement

Op woensdagochtend werd de jaarlijkse ceremonie rond het JGI België Roots&Shoots programma gehouden in het Europees Parlement. Bijna 350 Engels-, Nederlands- en Franstalige leerlingen reageerden op de oproep van Dr Jane Goodall en deelden hun positieve ideeën ten behoeve van dieren, mensen en het milieu.

Jane Goodall in Brussels 2014 May-27small'

De bouw van een bijenhotel, het maken van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, de deelname aan de recyclagecampagne Recycle4Chimps zijn maar een paar voorbeelden waarbij de jongere generatie haar wens om te bouwen aan een betere wereld duidelijk maakte.

Jane Goodall in Brussels 2014 May-22

Jane Goodall in Brussels 2014 May-15

Jane Goodall richtte zich vervolgens tot de R&S groepen en drukte een oprechte boodschap van hoop uit: “De wortels groeien onder de grond en zorgen voor een sterke basis. Scheuten lijken klein en fragiel, maar om het licht te bereiken, kunnen ze door stenen muren breken. Stel je voor dat deze muren alle problemen zijn die we toebrengen aan onze planeet. Honderdduizenden wortels en scheuten, honderdduizenden jongeren over de hele wereld kunnen deze muren doorbreken en van onze wereld een betere plek maken.”

Jane Goodall in Brussels 2014 May-69

Als erkenning van hun deelname aan het programma en om hen te feliciteren met hun projecten, kregen de jongeren een ondertekend diploma aangeboden door Jane Goodall.

DSC_0033

De ceremonie eindigde met Jane Goodall die de Belgische ontdekkingsreiziger en R&S ambassadeur Louis-Philippe Loncke tot ridder sloeg. Hij mag zich nu ‘Ridder voor jonge mensen, dieren en planten in de orde van de Iguana’ noemen. Zijn missie is een boodschap uit te dragen voor het bevorderen van een eenvoudiger manier van leven en jongeren te inspireren een duurzamere samenleving op te bouwen. Leve de Ridder van de Iguana!

Jane Goodall in Brussels 2014 May-71

Jane Goodall in Brussels 2014 May-18

Bekijk de fotogalerij

Terug naar blog