jane Blog > Roots&Shoots Top 2016

R&S 25 years

Samen groeien!

Om de twee jaar nodigt het Jane Goodall Institute Belgium jonge Roots&Shoots leden uit om hun projecten voor te stellen en het succes van hun engagement samen te vieren. Op 12 mei 2016 nodigt het Jane Goodall Institute 80 jongeren uit die actief bezig zijn met projecten rond leefmilieu, dierenwelzijn en/of sociale projecten. In het hart van het Brusselse parlement kunnen zij die dag hun ervaringen met elkaar delen en hun competenties en projectvaardigheden uitwisselen. De Roots&Shoots top biedt met andere woorden aan jongeren de kans op een groot samenzijn.

Ter ere van de studenten en hun milieu-en gemeenschapsprojecten, kunnen de jongeren hun ervaring en kennis uitwisselen die kan helpen bij de uitvoering van projecten. Bovendien krijgen ze de kans om Dr. Jane Goodall te ontmoeten!

In de voormiddag worden de jongeren tussen 12 en 18 verdeeld in kleine groepjes. Onze animatoren bieden workshops rond de thema’s van projectcreatie, leiderschap en communicatie aan. De namiddag zal worden gewijd aan een tentoonstelling over de concrete projecten en de plenaire sessie in aanwezigheid van de Britse primatoloog Dr. Jane Goodall. Het hoogtepunt, en einde van de dag, wordt ingeluid door Dr. Jane Goodall die aan de drie meest verdienstelijke projecten een prijs zal uitreiken.

Dagprogramma Roots&Shoots Top 2016

9u00 – 9u30 Registratie & plaats nemen
9u30 – 9u45 Welkomstwoord door het JGI Belgium team
9u45 – 11u45 Workshops: Ontwikkeling van leiderschap & projectmanagement. (Jongeren worden verdeeld in 4-6 groepen waarin verschillende vaardigheden worden aangepakt).
(Enkel voor jongeren tussen 12 en 18 jaar)
11u45 – 12u00 Postersessie: voorstelling van alle projecten die een jaar lang onder leiding van R&S groepen voorbereid werden.
12u00 – 13u00 Lunch en tentoonstelling van de projecten
13u00 – 14u20 Presentatie door Dr. Jane Goodall tijdens plenaire sessie
14u20 – 14u35 Pauze
14u35 – 15u10 Presentatie van 3 groepen geselecteerd door onze jury
15u10 – 16u00 Diploma uitreiking door Stacey King, die R&S steunt, en foto’s met Jane Goodall

Roots & Shoots bestaat 25 jaar

Wist je dat ons Roots & Shoots programma dit jaar 25 jaar bestaat? Miljoenen jongeren hebben reeds deelgenomen en essentiële competenties ontwikkeld die zeker van pas komen in onze snel evoluerende wereld. Roots& Shoots leden zijn gekend en worden erkend voor hun kennis van leefmilieuproblematiek. Ze ontwikkelen constant kritische denk-en probleemoplossingsvaardigheden. Roots & Shoots toont dat vele jongeren proactief zijn en bekwaam om verantwoordelijkheden op te nemen en samen te werken in zeer diverse werkgroepen. Bovendien stimuleert dit mondiale programma uitwisselingen met andere jongeren over de hele wereld.

Ook jij kan er deel van uitmaken! Neem deel aan onze Roots & Shoots Top 2016 en start het programma ook op jouw school!

Geïnteresseerd? Inschrijven voor 4 maart!

Inschrijven

Om de deelname van een maximum aantal scholen en projecten te verzekeren heeft het Jane Goodall Institute Belgium beslist om de deelnemers per school te beperken tot maximum 5.

Vragen? Stuur een mail naar rootsandshoots@janegoodall.be

Met de steun van het Brusselse parlement en de voorzitter van de vergadering.

brussels_parliament

Terug naar blog