monkey Run4Chimps

banner Run4chimps

Volgende wedstrijd:

Loop de 20 km door Brussel tvv het Jane Goodall Institute Belgium.
Zondag 28 mei 2017

Neem deel aan de 20 km door Brussel en steun het Jane Goodall Institute Belgium! Het inschrijvingsgeld is 40 € (“Run4Chimps” t-shirt inbegrepen).

We verwelkomen alle bijkomende giften.

Wist je dat door het schenken van slechts 50 € u een groot verschil kan maken? 40 € volstaat om voor een week voedsel te voorzien voor een chimpansee die leeft in het Tchimpounga opvangcentrum in Congo-Brazzaville!

Om deel te nemen dient u het online inschrijvingsformulier in te vullen. Gelieve het inschrijvingsgeld over te schrijven vóór 20 maart 2017 met de mededeling “Run4chimps”.

Logo-T-shirt

Onze eerste stappen in het lopen …

JGI België startte in 2013 met haar eerste team van solidariteitslopers. Deze eerste groep lopers nam dapper deel aan de 20 km van Brussel op 26 mei 2013. Daarbij droegen ze trots het T-shirt van het Jane Goodall Instituut België.

Het Jane Goodall Instituut België zal vanaf nu dan ook aanwezig zijn bij verschillende loopwedstrijden. Hieronder vindt u meer informatie over de volgende wedstrijd en hoe u zich daarvoor kunt inschrijven.

Waarom zou u lopen voor het Jane Goodall Institute?

Deze loopevenementen zijn een geweldige kans voor elke atleet/vrijetijdsloper om een steentje bij te dragen tot de bescherming van mensapen. Elke loper wordt gevraagd om geld in te zamelen of zich te laten sponsoren. Dit ingezamelde geld wordt dan naar Tchimpounga, het opvangcentrum voor weeschimpansees in Congo-Brazzaville, doorgestort.

Met 40 € is het mogelijk om een chimpansee een week lang te voeden. Dit lijkt misschien niet veel, maar het werk van een opvangcentrum als Tchimpounga heeft heel wat middelen nodig om het welzijn van de chimpansees die er verblijven te verzekeren. Naast de kosten voor voedsel is ook geld nodig om de dieren de juiste medische zorg te geven, de lokale verzorgers en hun families te betalen, alsook voor het onderhoud van de infrastructuur, nachtverblijven, keukens, omheiningen, paden, enz…