people Stage programma

JGI België startte met een stage programma in 2012. Als je meer wil weten over dit programma of als je student bent en je via ons universiteitsnetwerk betrokken wil raken bij JGI Roots & Shoots België, laat het ons weten!

Presentaties van vroegere stagiaires:

Jacqueline

Jacqueline MeeAls Amerikaanse bachelorstudente in handel studeert Jacqueline momenteel in Brussel. Haar interesse gaat vooral naar duurzaamheid, bescherming van de aarde en alle levende wezens! Wanneer ze niet studeert of met haar schattige hond, Harley, speelt, houdt ze van reizen, naar muziek luisteren, activiteiten in de openlucht en dagelijks nieuwe dingen ontdekken! Ze droomt ervan ooit haar eigen zaak te hebben en steeds bij te dragen tot belangrijke kwesties over de hele wereld!

Jade

Jade CornezIk volg een bacheloropleiding in communicatie aan de HELHa (België). Ik koos voor het JGIB omdat ik dezelfde waarden deel (dieren, mensen en het milieu beschermen en helpen). Dankzij het JGIB kan ik aan een reeks opdrachten werken (in de public relations) en ik verveel me nooit. Ik kan mijn competenties benutten en mijn mening vrij uitspreken, wat zeer belangrijk voor mij is. Dankzij de energieke en positieve sfeer voel ik me werkelijk als een lid van het team.
Buiten JGI houd ik van koken voor mijn familie en vrienden, naar televisieseries kijken en videospelletjes spelen. Soms speel ik zelfs de hele nacht door! Daarom noemen mijn vrienden me soms “the geek”. Ik leer graag ook meer over nieuwe culturen, hoe om te gaan met mensen met verschillende achtergronden en hoe ik hen kan helpen. Sinds mijn 12 jaar, droom ik ervan om naar Japan te reizen. Ik ben zeer nieuwsgierig naar de cultuur en het platteland en ik zou ook graag Japans leren. Naar Japan reizen en er leven zou de grootste persoonlijke verwezenlijking zijn op mijn “To do list”.

Katie

Katie_GantleyHallo, mijn naam Katie. Ik ben een buitenlandse studente en studeer hier, aan het Vesalius College in Brussel (België). Aan mijn universiteit in New Paltz (New York) studeer ik Engels als hoofdvak met Milieuwetenschappen als bijvak. Het natuurlijk milieu, de landbouw en een duurzame levensstijl staan me zeer nauw aan het hart. Op professioneel vlak zou ik graag helpen om onze aarde proper, veilig en vredevol te houden, zodat we op “onze” planeet verder kunnen blijven leven. Mijn hobbies zijn o.a. lezen, schrijven, reizen, lopen, koken, bakken en fotograferen.

Morgan

Morgan_SchweersMomenteel studeer ik als buitenlandse studente in Brussel voor een Bachelordiploma in Frans en Boekhouding aan het Wofford College in Zuid-Carolina. Ik heb voor studies in Brussel gekozen om in aanraking te komen met een Franstalige, westerse cultuur die niet Frans is. Mijn engagement bij het Jane Goodall Institute Belgium, het CIEE Study Abroad Program, het Vesalius College, the American Club, en de ULB heeft van mijn tijd in Brussel een waardevolle ervaring gemaakt die ik nooit zal vergeten. Aan het Wofford College doe ik ook aan hard- en veldlopen en ik kijk ernaar uit mijn teams terug te zien bij mijn terugkeer.
Dankzij de stage als event coordinator bij het Jane Goodall Institute Belgium, heb ik mijn organisatiecompetenties kunnen benutten, samenwerken met inspirerende individuen, en de werkomgeving in het buitenland meemaken. Ik kijk er vooral naar uit om Dr. Goodall te ontmoeten en te helpen bij de organisatie van het belangrijkste evenement in mei.

 
Getuigenissen van vorige stagiaires:

Pavla

Pavla1

“Dankzij het Erasmus+ programma kon ik 6 maanden in Brussel doorbrengen. Als stagiair werken bij JGI België was voor me een levensveranderende ervaring omdat ik de kans had om te werken met heel wat toegewijde vrijwilligers, die hun best doen om de doelstellingen van JGI na te streven.

Tijdens mijn stage heb ik de organisatie gepromoot. Ik heb dus veel geleerd over public relations. Ik werkte ook op het gebied van fondsenwerving, wat een onschatbare ervaring voor me was.

Pavla2

JGI België focust zich op de jeugd. Ik genoot ervan om workshops voor te bereiden voor scholen en dan te zien hoe de leerlingen betrokken geraakten en zich bewust werden van de milieuproblemen waarvoor we staan.

Ik nam deel aan de evenementen en kon enkele interessante mensen ontmoeten. Als laatste, maar zeker niet het minste, het hoogtepunt voor me was de gelegenheid om een lezing van Jane Goodall bij te wonen. Jane is zo’n inspirerende vrouw en een uitstekende spreker. Dus het was echt wonderbaarlijk voor me om haar in persoon te ontmoeten.”

Pavla Drvotova, Management assistente, 2015

Maggie

Maggie

“Toen ik ontdekte dat er stagemogelijkheden waren bij JGI België, was ik erg benieuwd. Ik had gehoord over Dr Jane Goodall in de Verenigde Staten, maar eigenlijk wist ik niet veel over het instituut. Na mijn interview en toelating tot de stage, kreeg ik een hele warme ontvangst van alle gemotiveerde vrijwilligers. Ik was tevreden met de hoeveelheid werk die ik kreeg en deed heel wat ervaring op die ik nog zal kunnen gebruiken in mijn toekomstige carrière. Ik leerde veel over marketing en fondsenwerving voor een non-profitorganisatie, eigenlijk veel meer dan ik ooit zou kunnen leren in een klaslokaal. Tegelijkertijd kreeg ik ook de mogelijkheid vrienden te worden voor het leven met de gepassioneerde vrijwilligers, leden en andere stagiaires. De kans om waardevolle ervaring in mijn vakgebied op te doen en te werken voor een organisatie waar ik van ganser harte in geloof, was voor mij een van de beste ervaringen in mijn leven “.

Maggie King, Stagiaire Marketing en Fondsenwerving, voorjaar 2012