jane Blog > Teken voor dieren – wedstrijd

DSC_0123small

Kinderen hebben een rijke fantasie, dat is gekend en bewezen. Wij willen die fantasie gebruiken en extra aanwakkeren door een tekenwedstrijd te organiseren. Het wordt geen gewone tekenwedstrijd maar wel een waarbij Belgische en Tanzaniaanse kinderen kunnen deelnemen.

De beste tekeningen zullen worden gepubliceerd in het boek ‘Magic of Hope’ wat zal worden samengesteld door Karin Van Couwenberg (wildlife fotografe http://www.wildlife-photography.be), Pia Dierickx (http://www.nature-photography.be) en Matthew Copham (http://www.safarifootprints.com). Gedurende de maand oktober brachten Karin, Pia en Matthew een bezoek aan Tanzania om er wilde dieren te fotograferen.

Ze hebben er ook 5 scholen bezocht waar Roots&Shoots groepen actief zijn:
Olmotonyo School
Azimio School
Burka School
Moshono School
Kaloleni School

Ze hebben er gepraat over natuurbehoud en vroegen de kinderen om dieren te tekenen. Het resultaat was overweldigend! Zij zijn dan ook naar huis gekomen met hele mooie tekeningen. De volgende stap is om tekeningen te verzamelen van scholen in België waar Roots&Shoots groepen actief zijn.

De opdracht luidt dus als volgt: “MAAK EEN TEKENING MET WILDE DIEREN”

De bedoeling van de wedstrijd is te kijken hoe kinderen hier en in Tanzania wilde dieren zien. Hier kan het best zijn dat kinderen enkel wilde dieren achter tralies zullen tekenen omdat dat de enige manier is waarop zij (meestal) wilde dieren zien, terwijl de perceptie bij Tanzaniaanse kinderen waarschijnlijk helemaal verschillend is.

Praktische informatieDrawing-kids

De tekenwedstrijd loopt tot 31 januari 2015.

Zowel potlood, kleurpotlood, verf, .. alle tekenmateriaal kan gebruikt worden. Enkel tekeningen op A4 formaat worden aanvaard. Na indiening van de tekeningen zullen de beste 10-15 werken door een jury uitgekozen worden en worden de winnaars uitgenodigd op een heuse prijsuitreiking.
Iedereen tussen 6 en 15 jaar kan deelnemen.

De tekeningen kunnen verstuurd worden via post naar het Jane Goodall Institute Belgium VZW, Nijverheidsstraat 10, 1000 Brussel of via email (hoge resolutie) naar info@janegoodall.be. Vergeet niet de school, de naam en de leeftijd van de artiest te vermelden.

Wij hopen echt dat jullie onze jongeren zullen kunnen aanmoedigen en inspireren om deel te nemen aan deze wedstrijd! Hopelijk wordt het dankzij jullie hulp een groot succes!

Meer info nodig? Contacteer ons gerust.

Terug naar blog