jane Blog > Vrijgelaten in het wild

We zijn verheugd u het prachtige nieuws te kunnen melden over de vrijlating van sommige van onze chimpansees in een voor hen veilige wildernis. Kudia, een van de chimpansees die deel uitmaken van het Belgische Chimp Guardian programma was een van de eersten die vrijgelaten werd:

De chimpansees groeiden op in het opvangcentrum van JGI Congo, waar ze aankwamen als weesjes, hun moeders gedood voor “bush meat” of door de illegale houtkap.

Er zijn momenteel ongeveer 160 chimpansees in het Tchimpounga opvangcentrum en velen van hen zullen de rest van hun leven op drie veilige eilanden doorbrengen. Ze zullen daar nog wel constant worden geobserveerd en (bij)gevoed door JGI.

TchindzoulouJe kan meer lezen over Tchimpounga, inclusief over de drie eilanden en de verschillende fases van voorbereiding en vrijlating. Jouw hulp is nodig om dit waar te maken: bekijk het Project of Hope! Via het adoptieprogramma van JGI België kan je onze onweerstaanbare baby-chimpansees Lemba, Mambou en Mbebo steunen, terwijl je tegelijkertijd ook hun lokale verzorgers van een inkomen voorziet.

Maak het verschil voor een chimpansee en zijn/haar verzorg(st)er.

Terug naar blog