jane Wat we doen

Het Jane Goodall Instituut houdt zich niet enkel bezig met chimpansees. JGI België promoot tevens respect voor Dieren, Mensen en het Milieu in België en het buitenland. Al onze campagnes in België verbinden lokale en globale kwesties; door lokale kansarme jongeren in onze activiteiten te betrekken voegen we een sociale dimensie aan onze acties toe.

JGI België is een kleine organisatie met een enthousiast team van gepassioneerde en bekwame vrijwilligers. Dit voegt een sterke en persoonlijke dimensie toe aan onze, rond mensen gecentreerde, programma’s voor (natuur)behoud .

Onze holistische aanpak om iets te doen voor dieren, mensen en het milieu, gecombineerd met lokale en globale kwesties, maakt het soms moeilijk om ons werk in één zin samen te vatten. We zijn er echter van overtuigd dat het noodzakelijk is om de onderlinge verbondenheid van alle levende dingen op deze planeet te respecteren. Onze Roots&Shoots groepen maken een verschil in hun eigen buurt en zorgen voor de dieren of mensen in nood, wanneer ze kunnen.

Bekijk onze campagnes, die lokale en globale dimensies combineren. Ieder van onze geselecteerde JGI Projecten van Hoop in het buitenland, werd verbonden met één van onze nationale campagnes in België. Dankzij deze projecten kunnen de Jane Goodall Roots&Shoots groepen leren over hartverwarmende jongeren die een verschil maken in hun gemeenschappen in het buitenland, hoe ze zelf veranderingen kunnen waarmaken en hoe ze ‘probleemoplossers’ kunnen worden in België. Bedrijven, instituten en individuele donors kunnen een cruciale rol spelen als katalysator door het startgeld te schenken, zodat deze kleinschalige projecten zich kunnen vermenigvuldigen en slagen.