Dag van de Vrede 2022

Dag van de Vrede 2022
18/09/2022 Webmaster

Elke 21 september vieren mensen en organisaties over de hele wereld de Internationale Dag van de Vrede van de VN. Dit is een belangrijke dag voor het Jane Goodall Instituut en Roots & Shoots omdat Dr. Jane Goodall in 2002 een VN-boodschapper van de vrede werd. Ter ere van haar langdurige, wereldwijde Roots & Shoots werk.

Al meer dan drie decennia draagt Roots & Shoots Jane’s visie uit door mensen over de hele wereld te motiveren om zich te engageren voor hun gemeenschap en een positieve impact te hebben op dier, mens en het milieu. Roots & Shoots inspireert ieder van ons om harmonieus met de natuur en elkaar te leven. Het is een wereldwijde gemeenschap van pleitbezorgers in meer dan 62 landen.

In 2022 is het thema van de Internationale Vredesdag “Stop racisme. Werk aan vrede”. Met het doel gezamenlijk te werken aan een wereld die kracht vindt in diversiteit, respect en verbondenheid met elkaar en met de natuurlijke wereld.

Dr. Goodall, het JGI en de Roots & Shoots afdelingen gaan met dit thema aan de slag om schade door verkeerde beslissingen in het verleden en klimaat onrechtvaardigheid recht te zetten. De nadruk ligt op het herstel en de bescherming van wereldwijde habitats en op milieurechtvaardigheid om een duurzame en billijke toekomst voor iedereen op te bouwen.

In september nodigen wij u uit om na te denken over alle manieren waarop vrede in uw eigen gemeenschap kan worden bevorderd. En om mee te doen met R&S op een dag van bezinning, viering en hoop op een betere wereld.

Als je meer wil weten over de Internationale Dag van de Vrede, kan je onze Roots & Shoots folder met informatie, verhalen en activiteiten downloaden.

  • We kunnen een wereld van vrede hebben. We kunnen ons begeven naar een wereld waar we harmonieus tesamen leven met de natuur en met elkaar. Van geen tel uit welk land we komen. Van geen tel uit welke religie. Van geen tel uit welke cultuur. Dat is waar we op weg naar toe zijn.

    - Dr. Jane Goodall

Heldenafbeelding: Roy Borghouts