Forest In One Day

JGI Belgium en planten gaan hand in hand. Dankzij onze boomplantacties planten we bossen en brengen we zo flora, fauna en mensen bijeen.

Dit is een van onze acties die een positief verschil maakt in België, maar ook in Afrika.

Neem deel aan onze jaarlijkse boomplantactie Forest In One Day en werk met ons aan een betere toekomst.

In België organiseren we elk jaar, tussen december en februari, een grote boomplantactie. We planten tot 8000 verschillende inheemse bomen om een natuurlijk ecosysteem te creëren dat de fauna aantrekt en de plaatselijke bevolking betrekt.
Iedereen is welkom, jong en oud, scholen en organisaties. De actie vereist geen specifieke competenties, enkel de wil om België groener en properder te maken en een positieve impact te hebben in Afrika. Voor elke boom die geplant wordt, sponsoren we het planten van verschillende bomen in onze projecten voor de instandhouding van gemeenschappen en de herbebossing in Afrika.

Niets eenvoudiger!

Sponsor een boom. Voor € 5 per boom, kan je er zoveel kopen als je maar wil.
Help ons planten. Kan je die dag van de boomplantactie toch niet komen, dan planten onze vrijwilligers jouw boom.

 

Forest in one day 2020

Op 2 februari 2020 zullen we in totaal 18000 bomen planten op 3 locaties! Dit gaat gepaard met het aanplanten van 1,2 miljoen bomen in Afrika!

Locatie 1 is in Limburg; Goosstraat 9, 3730 Hoeselt

Locatie 2 is in de omgeving van Luik; route de Terwagne in Seny, Tinlot

Locatie 3 is in Waasmunster; Oudeheerwerg-Heide 3, Waasmunster 9250

Enkele extra activiteiten worden georganiseerd zoals een zoektocht voor gezinnen in de nabije omgeving, een workshop waarbij kinderen een mooi kunstwerk kunnen maken op basis van wat ze in het bos vinden, een workshop over het hergebruik van PET-flessen bij het planten van zaden, een informatie stand over ons werk in JGI.

Onze partner Luminus zal een registratieformulier om uw plant locatie te kiezen online beschikbaar stellen in januari 2020.

Foto credit: (helden foto) JGI Belgium/Søren Decraene