Recycle4Chimps

Recycleer uw e-afval

Mobiele telefoons, chimpansees en rebellen: dodelijke conflicten in Centraal Afrika

De Kivuregio in de Democratische Republiek Congo is een gebied waarin het Congolese leger weinig tot geen controle heeft.
Sinds 1998 wordt het gebied verscheurd door conflicten die minstens 4 miljoen mensen het leven kostte. Deze dodelijk gewapende rebellen hebben controle over veel mijnen waar coltan wordt gewonnen. Eigenlijk steunt de volledige economie van de regio op de coltanhandel.
Met de inkomsten van de coltanexport worden zowel de bewapende milities in het gebied als de wegen naar de mijnen bekostigd.

Het winnen van coltan brengt gorilla’s en chimpansees verder in gevaar

Het winnen van coltan veroorzaakt vaak de illegale vernietiging van het Afrikaanse regenwoud. Chimpansees en gorillas worden ook opgejaagd door stropers die het dier ofwel levend verkopen of het vlees op de zwarte markt brengen. Men schat dat deze illegale handel in bosvlees miljarden beslaat!
Het feit dat wij constant mobiele telefoons kopen en vervangen creëert een hogere behoefte aan dit mineraal, dat voor zoveel conflict zorgt, waardoor de prijzen de hoogte in schieten. Coltan kan tot wel 400 dollar per kilo waard zijn.
Een goede stap in de juiste richting is om onze consumptie te verminderen en te leren recycleren.

Jane Goodall Instituut Belgium werkt aan de recyclage van elektronisch afval

Het Jane Goodall Instituut Belgium en Recyca, specialist in het verzamelen en behandelen van lege inktpatronen en oud ICT-materiaal, kan jouw elektronisch afval recycleren. Verzamel je lege inktpatronen en ander klein ICT-materiaal en steun het Jane Goodall Instituut.
Het geld gaat naar de Roots & Shootsjongeren van Goma die beurzen zullen ontvangen. Hun opleiding vandaag zal helpen om sterke leiders van morgen te worden, voor het welzijn van de chimpansees, de bevolking en het milieu.

ict materials
ICT materiaal
aanvaard
inkjets
inktpatronen
aanvaard
toners
toners
aanvaard
drum assemblies
tonerbussen
geweigerd

Download de lijst met recycleerbare toestellen: pdficon

Doe mee met Recycle4Chimps

Hoe werkt het?

  1. Registreer je bedrijf, organisatie of school hier bij JGI Belgium.
  2. Daarna zal Recyca contact met je opnemen om concrete afspraken te maken. Afhankelijk van de hoeveelheid afval zal je een of meerdere dozen krijgen.
  3. Contacteer Recyca wanneer je voldoende afval hebt verzamelt. Zij zullen langskomen en de dozen ophalen. Makkelijker kan het niet.
  4. Elke ophaling wordt aangetoond met een officieel certificaat van afvalverwerking en Recyca doneert de inkomsten integraal aan het Jane Goodall Instituut! Met dit simpele gebaar lever je een bijdrage aan onze planeet. Jouw bijdrage telt!

Foto-credits: (banner) JGI Canada, (andere) Recyca