Recycle4Chimps

Recycleer uw e-afval

Het woud laat van zich horen

Beantwoord jij de oproep?

Naar schatting zullen er tegen 2020 wereldwijd bijna 3,6 miljard smartphones in omloop zijn – het equivalent van bijna de halve wereldbevolking met een smartphone!

Mobiele telefoontoestellen bevatten mineralen als goud, kobalt, wolfraam, tin en coltan. De ontginning hiervan in mijnen in de oostelijke Democratische Republiek Congo (EDRC) werkt de illegale jacht op bushmeat in de hand, vernielt cruciale habitats van chimpansees en gorilla’s en veroorzaakt conflicten tussen mensen.

De recyclage van oude en ongewenste toestellen kan de nood aan de ontginning van nieuwe mineralen beperken en helpt fondsen inzamelen om JGI te steunen in zijn acties ter bescherming van bedreigde chimpansees en gorilla’s in de EDRC.

De wereldwijde campagne
‘Het woud laat van zich horen’

‘Het woud laat van zich horen’ (‘The forest is calling’) is een internationale campagne van het Jane Goodall Institute (JGI) die wil inspireren tot acties rond recyclage en een langduriger gebruik van mobiele toestellen en andere gebruikte elektronische apparatuur.

Kom meer te weten over deze campagne >>

JGI’s internationale recyclagedag voor mobiele telefoons

Op 15 december 2019 komen JGI-afdelingen uit de hele wereld samen om onze ‘International Mobile Phone Recycling Day’ te vieren. Dan nodigen we burgers uit de hele wereld uit om aan deze campagne deel te nemen door hun ongewenste mobiele toestellen te laten recycleren via onze recyclagepartners.

Hoor van dr. Jane zelf hoe belangrijk het is
om je mobiele telefoon te laten recycleren.

Wat kun je doen?

Doe mee en vier samen met ons
‘International Mobile Phone Recycling Day’.

Jane Goodall Institute Belgium en Recyca, specialist in de inzameling en verwerking van lege inktpatronen en oud ICT-materiaal kunnen jouw e-afval recycleren.

  1. Registreer je bedrijf, organisatie of school hier bij JGI Belgium.
  2. Daarna zal Recyca contact met je opnemen om concrete afspraken te maken. Afhankelijk van de hoeveelheid afval zal je een of meerdere dozen krijgen. Download de lijst met recycleerbare toestellen in FR or in NL.
  3. Contacteer Recyca wanneer je voldoende afval hebt verzamelt. Zij zullen langskomen en de dozen ophalen. Makkelijker kan het niet.
  4. Elke ophaling wordt aangetoond met een officieel certificaat van afvalverwerking en Recyca doneert de inkomsten integraal aan het Jane Goodall Instituut! Met dit simpele gebaar lever je een bijdrage aan onze planeet. Jouw bijdrage telt!

Foto credits: (heldenfoto) JGI Canada, (andere) Bill Wallauer/JGI