Workshop over chimpansees

milieubewust gedrag

De leerkrachten van de basisschool De Sterrenkijker, in Antwerpen, waren de gelukkige winnaars van onze Kleine Pan wedstrijd, in samenwerking met Standaard Boekhandel en Marc de Bel. Bij deze gelegenheid hadden we het genoegen om een ​​creatieve workshop te organiseren in hun school met verschillende kinderen van 5 tot 6 jaar oud. De perfecte gelegenheid om deze jonge mensen, op een leuke manier, wat feiten te leren over chimpansees en hoe ze kunnen helpen hun leefgebied te beschermen en onze prachtige planeet te behouden.
Het enthousiasme en de nieuwsgierigheid van de kinderen leidden tot aangename momenten vol gelach, kennis en innovatieve ideeën.
De jonge winnaars hebben ook een nieuwe mascotte (Cheempo) gekregen om hun chimpansee voogdij voor het natuurreservaat Dindefelo in Senegal te vieren, en het kinderboek ‘De droom van Jane’ over het leven van Jane Goodall.
Aangezien kinderen en jongeren de volwassenen van morgen zijn, is het cruciaal om hen deze onderwerpen op een leuke, speelse en interactieve manier bij te brengen. Voor meer informatie over onze workshops en activiteiten voor kinderen en jongeren, klik hier . Wil je ook een workshop organiseren in jouw school of jongerenorganisatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons via dit formulier.

Foto credit: Anouska Plasmeijer/JGIB