Evenementen

Forest in One Day Genk: op 5 maart wordt Genk een stukje groener

Op zondag 5 maart 2023 bundelen Stad Genk en Jane Goodall Institute Belgium hun krachten om meer dan 3500 bomen te planten tijdens Forest in One Day, de jaarlijkse boomplantactie van het Jane Goodall Institute. Een hele klus, waarbij alle hulp welkom is!

We nodigen je graag uit om tussen 10u en 16u mee te komen planten. Ervaring is niet vereist, enthousiasme (en laarzen) des te meer. Om al dat planten in goede banen te leiden, doen we beroep op Sylva Nova, echte specialisten met een hart voor bos. Vrijwilligers van de Stad Genk en het Jane Goodall Instituut zullen aanwezig zijn om te helpen.

Tijdens deze Forest in One Day laten we de helpers niet in de kou staan, warme drankjes en versnaperingen zullen aanwezig zijn, net als kinderanimatie en infostands van de deelnemende partners.

Met deze boomplantactie ondersteunt het Jane Goodall Institute Belgium tevens de herbebossings activiteiten in Burundi, waar het Jane Goodall Institute inmiddels al meer dan 4.8 miljoen bomen heeft geplant sinds 2006. Voor elke boom in Genk worden er enkele tientallen geplant in Burundi in samenwerking met de lokale bevolking.

De boomplantactie zal plaatsvinden ter hoogte van Koebaan nr. 36. Parkeren kan op deze plaatsen:

  • Aan sportschool Muay-Thai (Trichterweg 27, Genk)
  • Bij Bregel sport (Meistraat, Genk)
  • Bij de kerk (Sledderlo 37, Genk)

 

 

Run4chimps

Waar? Zoniënwoud
Wanneer? Zondag 19 juni 2022
Afstand? 6 of 12 kms

Publieke screening film Animal

Documentaire over de biodiversiteitscrisis

Op 22 mei 2022 zetten we het belang van biodiversiteit graag even letterlijk in de spotlights en presenteren we je de film ‘Animal’. Een veelgeprezen documentaire van Cyril Dion, waarin 2 jonge activisten de relatie van de mens met de dierenwereld uitpluizen. Wil ook jij de onderlinge verbondenheid tussen soorten (verder) ontdekken? Kom dan zeker naar onze publieke vertoning van ‘Animal’!
De film wordt ingeleid door een videobericht van Dr. Jane Goodall.

Wanneer & waar?

We verwelkomen je graag op 22 mei 2022, Internationale Dag van de Biodiversiteit, om 14u in het Museum van Natuurwetenschappen (Brussel).

Prijs?

Kinderen & tieners: 12 euro
Volwassenen (>18 jaar): 18 euro
Er worden 150 zitplaatsen voorzien, dus probeer zeker op tijd te komen.

Heldenfoto: Ivan Dunsmore / JGIB