Reasons for Hope, een avond met Dr. Jane Goodall

Reasons for Hope, een avond met Dr. Jane Goodall
12/01/2019 Vasiliki Boukouvala

Het Jane Goodall Instituut België is verheugd u te mogen aankondigen dat onze oprichtster, de legendarische Jane Goodall, terugkeert naar België in Maart 2019 en 85 jaar zal worden!

In de bijna 60 jaren van haar baanbrekende werk is Dr. Goodall het meest bekend geworden door haar studie van sociale en familiale interacties van wilde chimpansees sinds het moment dat ze voor het eerst naar Gombe Stream National Park in Tanzania ging in 1960. Nu reist ze de wereld rond om te spreken over de chimpansees die in hun voortbestaan bedreigd worden, over de klimaatcrisis en bovenal over haar redenen voor hoop. In haar boeken en toespraken legt ze de nadruk op de onderlinge verbondenheid van alle levende wezens en de collectieve kracht van individuele acties. Als natuurbeschermer, humanitair en dierenrechtenactivist, is ze een mondiale kracht voor compassie en een VN-boodschapper van de Vrede.

Dr. Goodall is ook de oprichter van Roots & Shoots, een wereldwijd programma dat jonge mensen in bijna 100 landen begeleidt om natuurbeschermers, activisten en leiders te worden in hun dagelijkse levens.

Ter gelegenheid van de terugkeer van Dr. Goodall in België, haar aankomende verjaardag en onze samenwerking met Koen Timmers, een Belgische leraar, auteur, keynote spreker en oprichter van het Innovation Lab Schools Project, nodigt het Jane Goodall Instituut België u van harte uit voor een exclusief galadiner en kunstveiling.
We zijn daarnaast zeer dankbaar dat onze beschermvrouwe Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Esmeralda van België ook het evenement zal bijwonen.

Dankzij onze partner John Martin zal het evenement plaatsvinden

in het prachtige Martin’s Chateau du Lac in Genval

op Zaterdag 16 Maart 2019

Er zullen vanaf 19:00 uur cocktails worden geserveerd, gevolgd door een diner om 20:00 uur. De dresscode is zakelijk casual.
(special room offer at Martins’s Chateau du Lac – discount code: JGI10319)

Door een van de tafels te kopen, elk met acht of tien plaatsen, heeft u de mogelijkheid om uw klanten, medewerkers en zakelijke partners een unieke avond te geven die een verschil maakt voor de natuurlijke wereld. Voor een iets hogere prijs kunt u ook een stoel kopen bij de tafel van Dr. Goodall, zodat u haar persoonlijk zult kunnen ontmoeten.

Gasten mogen een klein staand aperitief met Dr. Goodall verwachten, gevolgd door een vegetarisch driegangendiner. U krijgt de kans om te luisteren naar een inspirerende toespraak van Dr. Goodall en meer te leren over het Innovation Lab School-project van Koen Timmers en uw vragen te stellen. Later op de avond kunt u deelnemen aan onze exclusieve kunstveiling.

Individuele tickets zijn verkrijgbaar voor €250 en een tafel van acht kost €2000. Voor €600 krijgt u een stoel aan de tafel van Dr. Goodall.
Hiernaast kunnen we enkele tafels de mogelijkheid bieden om een bestuurslid of teamlid van het Jane Goodall Instituut aan tafel te hebben als gast. Zij zullen u een aantal inzichten en aanvullende informatie over deze geweldige organisatie geven. Om een ​​vertegenwoordiger van JGI aan uw tafel te ontvangen vragen wij u om hun stoel te sponsoren.

Alle opbrengsten gaan naar het JGI community conservation project in Senegal en het Innovation Lab Schools Project.

Mocht u vragen hebben of aanvullende informatie willen ontvangen, dan horen we heel graag van u. Stuur een e-mail naar ticketsales@janegoodall.be.

We kijken ernaar uit u te zien op het evenement!

Over Koen Timmers

Koen Timmers is een leraar, auteur, keynote spreker en oprichter van verschillende wereldwijde educatieve projecten. Koen lanceerde verschillende mondiale onderwijsprojecten die veel impact hebben gecreëerd: het Kakuma-project en verschillende SDG-projecten, waaronder Human Differences, Climate Action en het Innovation-project. In 2018 lanceerde Koen de Innovation SDG-labs in samenwerking met Dr. Jane Goodall.

Over Prinses Esmeralda van België

HKH Prinses Esmeralda van België is journaliste, auteur en documentairemaakster en de jongste dochter van wijlen koning Leopold III. Ze zet zich in voor de verdediging van vrouwenrechten en inheemse bevolkingsgroepen en is ook een milieuactiviste. Ze heeft verschillende boeken geschreven, waaronder “Terre, agissons pour la planete. Il n’est pas trop tard” (Aarde, handel nu om de planeet te redden, het is nog niet te laat) en ook “Femmes prix Nobel de la Paix” (vrouwelijke winnaars van de Nobelprijs). Ze heeft drie documentaires gemaakt, waaronder “Virunga”. Ze is ook de voorzitter van zowel het Koning Leopold III-fonds voor onderzoek en behoud van de natuur als van Honour of Care Belgium en Friendship Belgium.

Over de projecten

In het ‘Reserve Naturelle Communautaire de Dindefelo’ (in totaal zijn er twaalf dorpen in dit reservaat), in het zuidoosten van Senegal heeft JGI een van haar belangrijkste natuuren gemeenschapsbehoudsprojecten. JGI gebruikt haar holistische benadering van natuurbehoud om het leven van de lokale gemeenschap te verbeteren door hen te helpen bij het duurzaam beheren van natuurlijke hulpbronnen, het promoten van herbebossing en beplanting voor zowel voedselzekerheid als voor het behoud van leefomgevingen, en biedt trainingen aan in milieueducatie. Verder werkt JGI ook aan het ondersteunen van de volgende generatie: Daddi & Fouddi (Roots & Shoots in de lokale taal) richt zich op onderwijs en empowerment van lokale jongeren om een ​​duurzaam leven te leiden in hun omgeving. Al deze inspanningen verbeteren niet alleen het levensonderhoud van deze gemeenschappen, maar helpen ook de naar schatting 500 chimpansees die in het reservaat leven. Een belangrijk succes van het project is het integreren van de vrijwilligers die vanuit het buitenland naar het project komen: vrijwilligers wonen daadwerkelijk bij families, ze adopteren hun familienamen, hebben officiële namen, leren de lokale taal en leven en werken met de lokale gemeenschap. Dit heeft ertoe geleid dat de buitenlanders volledig geïntegreerd raken in de lokale communities en men werkelijk samenleeft en van elkaar leert.

Het Innovation Lab School Project is het geesteskind van Koen Timmers. Het project zorgt voor gratis kwaliteitsonderwijs voor kinderen en kan mogelijk het leven van honderdduizenden studenten over de hele wereld veranderen. De ‘labscholen’ zijn gericht op het innoveren van het onderwijs door de labs uit te rusten met internetverbindingen, interactieve whiteboards, dynamische stoelen en educatieve hulpmiddelen die het leren bevorderen door middel van zogenaamde makers ruimtes. Naast een lokale leraar worden de studenten onderwezen door een wereldwijde lerarengemeenschap via Skype. Met 1.000 leraren in meer dan 90 landen wil Koen verschillende Innovation Lab-scholen lanceren in Afrikaanse landen en in de toekomst mogelijk op andere continenten.

Visuals: Katherine Maccelari