Forest in One Day 2022

Forest in One Day 2022
12/01/2022 Webmaster

Plant mee aan een groenere toekomst

De ecologische meerwaarde van bossen is groot. Onze groene vrienden zijn van belang voor zowel ons eigen overleven, alsook de gezondheid van de Aarde. Niet enkel vormen ze de habitat van heel wat fauna en flora, het zijn ook luchtzuiveraars en gezondheidsboosters. Even vertoeven in het groen kan zelfs je mentale gezondheid bevorderen.

Op 6 februari 2022 (behalve Crisnée, 13 februari 2022) planten we samen met onze partners Luminus, de Bosgroepen en Sylva Nova aan een duurzame toekomst. De naam Forest in one day doet het al vermoeden: we willen (op 3 locaties) een bos planten in 1 dag. Het streefdoel voor die dag is om zo’n 18 000 bomen te planten. Van elke geplante boom, wordt er bovendien een veelvoud aangeplant in Burundi, Afrika.

Op onze boomplantdag kan je, buiten een hoop enthousiaste gelaarsde natuurliefhebbers, ook de doelen van het Jane Goodall Institute leren kennen. We organiseren een workshop, waar we jong en oud meer vertellen over (her)bebossing en het belang van biodiversiteit. De kids kunnen bovendien genieten van animatie en, na het harde werken, kan je samen met hen zotte foto’s nemen in de photobooth. Een mooie, betekenisvolle herinnering op papier!

Praktisch:

Onze Forest-in-one-day-boomplantactie gaat door op 3 verschillende locaties in België: Halen, Waasmunster en Crisneé. Rekening houdende met de regio kiezen we voor een selectie van inheemse zaailingen (inlandse uit zaad opgekweekte planten) en ‘klimaatslimme soorten’. Door deze soorten in ecologisch gepaste regio’s te planten, kan je de lokale biodiversiteit bevorderen, de weerstand van ecosystemen versterken en de effecten van klimaatverandering verminderen.

Groene vingers zijn geen vereiste! Bosliefhebbers- en deskundigen De Bosgroepen en Sylva Nova zullen ons vergezellen om alles in goede banen te leiden. Wil je tijdens het boompjes planten even op krachten komen? Dan kan je onder meer genieten van wat lekkere, warme versnaperingen.

Tekst: Falke Bogaerts