Een avond van hoop met Jane Goodall

Een avond van hoop met Jane Goodall
17/10/2022 Webmaster

Zaterdag 3 december 2022

in het prachtige Martin’s Chateau du Lac in Genval

Ter ondersteuning van onze Afrikaanse chimp projecten
een avond met Dr. Jane Goodall

met

Eregast

Dr. Jane Goodall, PHD, DBE, Grondlegger van het Jane Goodall Instituut
en VN-boodschapper voor de Vrede

Beschermvrouwe

HKH Princes Esmeralda van België

Het Jane Goodall Instituut België is verheugd om haar jaarlijkse galadiner & liefdadigheidsveiling op 3 december 2022 aan te mogen kondigen. We zijn vereerd dat we vergezeld worden door onze oprichtster, de legendarische Jane Goodall, met wie we een avond van hoop delen. De opbrengst van deze avond gaat naar onze Afrikaanse chimpansee projecten, die na de Covid pandemie grote behoefte hebben aan steun. Chimp Eden, het enige opvangcentrum va chimpansees in Zuid-Afrika, biedt een thuis aan geredde chimpansees die zijn verhandeld, verweesd en getraumatiseerd. Het Dindefelo Natural Reserve in Senegal richt zich op onderzoek naar en bescherming van zeer bedreigde wilde chimpansees. Beide projecten maken ook deel uit van ons Chimp Guardian Programma, waarmee u steun kunt bieden aan wilde chimpansees in nood.

Een avond van hoop met Jane Goodall

De bescherming van chimpansees is een van de belangrijkste pijlers van het Jane Goodall Instituut. Het baanbrekende onderzoek van Dr. Goodall betekende een revolutie in het wetenschappelijke werk en de manier waarop wij naar chimpansees en onszelf kijken. Zij toonde aan dat de mens niet de enige werktuigmaker in de natuur is. Haar werk heeft ons laten zien dat het dringend noodzakelijk is chimpansees en hun leefgebieden te beschermen.
Vandaag de dag reist ze de wereld rond om te spreken over bedreigingen voor chimpansees en milieuproblemen, waarbij ze iedereen aanspoort actie te ondernemen voor alle levende wezens en voor de planeet die we delen. Als natuurbeschermer, humanitair en voorvechter van een ethische benadering van dieren is zij overal een drijvende kracht voor medeleven en een VN-boodschapper van de vrede. Dr. Goodall is ook de oprichter van Roots & Shoots, een wereldwijd programma dat jonge mensen in meer dan 50 landen begeleidt om natuurbeschermers en changemakers te worden in het dagelijks leven. Na het annuleren van het gala in 2020 wegens de covid-beperkingen, zijn we blij en vereerd om een avond van hoop door te brengen met Dr. Jane Goodall en onze speciale vrienden.

Wees welkom!

Dankzij onze partner John Martin, zal dit exclusieve galadiner plaatsvinden in de prachtige setting van het ‘Martin’s Château du Lac’ in Genval. Vanaf 18u30 beginnen we met een cocktailreceptie, gevolgd door een veganistisch diner om 20u. De dresscode is feestelijk.
Individuele plaatsen (250€), een plek aan de tafel van Jane Goodall (1000€), of een tafel voor acht of tien personen kunnen hier geserveerd worden. Tickets zijn beschikbaar tot 22 november 2022. Als u in het hotel van Martin’s Château du Lac wenst te verblijven, kunt u dit via deze link aan een gereduceerde prijs.

Hoop geven door actie

Later op de avond kunt u deelnemen aan onze liefdadigheidsveiling, waar prachtige kunstwerken en exclusieve items zullen worden geveild. Bij het gala in 2020 was er fondsenwerving voor het Gombe Stream National Park in Tanzania. Na de annulering van het gala en dankzij de gulle donaties van de gekochte kaartjes konden we laarzen kopen voor onze onderzoekers in Gombe. Zo kunnen ze hun hard en belangrijk werk in onderzoek en natuurbehoud voortzetten, op de plek waar Jane Goodall haar werk meer dan 62 jaar geleden begon.

Over het Jane Goodall Instituut België

Het Jane Goodall Instituut is een wereldwijde organisatie van gemeenschapsgericht natuurbehoud opgericht in 1977, die de visie van oprichtster Dr. Jane Goodall uitdraagt. Het Jane Goodall Instituut België werd opgericht in 2005 en is de Belgische component van het Jane Goodall Instituut. Voor meer informatie over JGIB en wat we doen in België, klik hier www.janegoodall.be.

Over Prinses Esmeralda van België

HKH Prinses Esmeralda van België is journaliste, auteur en documentairemaakster en de jongste dochter van wijlen koning Leopold III. Ze zet zich in voor de bescherming en verdediging van vrouwenrechten en de rechten van inheemse bevolkingsgroepen en is ook milieuactiviste. Ze is ook de president van zowel het Koning Leopold III-fonds voor onderzoek en behoud van de natuur als van Honour of Care België en de voorzitter van Friendship Belgium.