#GiveAPANTHOOT

#GiveAPANTHOOT
27/06/2021 Webmaster

world chimp day logo july 201914 juli 1960 is de dag waarop Dr. Jane Goodall voor het eerst voet zette in wat nu bekend staat als Gombe Stream National Park, Tanzania, om wilde chimpansees te bestuderen. Dit is de reden waarom we op 14 juli het naaste familielid van de mensheid vieren. We maken anderen ervan bewust dat een wereldwijde aanpak nodig is voor hun welzijn, bescherming en behoud.

Dr. Goodall vestigde de aandacht op deze opmerkelijke wezens en is tot op de dag van vandaag pleitbezorger van hen. Dit jaar willen we laten zien hoe fascinerend chimpansees zijn! Een ding dat je misschien niet over hen weet, is dat chimpansees een unieke vorm van communicatie hebben met behulp van vocalisaties. Een van hen wordt een “pant-hoot” genoemd, een begroeting die elke chimpansee gebruikt om “hallo!” te zeggen. Chimpansees kunnen ook van elkaar leren en individuele culturen ontwikkelen. Naast dit werkelijk verbazingwekkende gedrag spelen chimpansees een cruciale rol in hun ecosystemen als zaadverspreiders – ze staan ​​​​bekend als de ‘architecten van het bos’.

Een ander iets dat je zeker weet, is dat chimpansees zeer bedreigd zijn. Honderd jaar geleden waren er naar schatting 1-2 miljoen chimpansees in vijfentwintig landen in Afrika. Tegenwoordig zijn er maar 350.000 wilde (hoge schatting) chimpansees in het Afrikaanse continent. Door samen holistische oplossingen te bieden om een ​​einde te maken aan het verlies van leefgebieden, illegale wildcriminaliteit en de overdracht van ziekten, kunnen we chimpansees een kans geven om te strijden voor hun voortbestaan.

Laat van je horen op #GiveAPANTHOOT voor de chimpansees. Door allemaal een verschil te maken, kunnen we een toekomst garanderen voor chimpansees in het wild en in gevangenschap!

Surf voor meer informatie over Wereld chimpansee dag en deze ongelooflijke wezens naar www.worldchimpanzeeday.org.

Tekst: Romina Vateva