Kleine Pan van Marc de Bel & Nikola Hendrickx

Kleine Pan van Marc de Bel & Nikola Hendrickx
11/04/2021 Webmaster

Een prachtig prentenboek over een kleine chimpansee, in samenwerking met het Jane Goodall Institute met een voorwoord van Dr. Jane Goodall. Het boek verschijnt op 19 april 2021 in Vlaanderen en Nederland.

Kleine Pan is niet zo groot en sterk als Strong, zijn oudere broer. Hij is ook niet zo’n speelvogel en wildebras als Bles en Sproet, zijn nichtjes. Liever zit hij rustig in zijn eentje op de Grote Steen, luisterend naar het gezang van de wevervogel. Of op de Hoge Rots, genietend van de zon, die elke avond weer de lucht vol schitterende kleuren schildert, en de sterren, die daarna een voor een voor een de hemel laten glinsteren.

Maar op een dag strijken er vreemde bleke kwieten neer in het woud…

Kleine Pan is een spannend verhaal over moed en zelfvertrouwen en over hoe groot klein kan zijn.
Om voor te lezen vanaf 4 jaar en zelf te lezen vanaf 7 jaar.

Marc de Bel over zichzelf: ‘Ik ben de zoon van een timmerman, mijn moeder heette Maria, ik ben geboren vlak bij Nazareth, ik heb weliswaar steeds minder, maar toch nog altijd lang haar, ik trek rond en vertel verhalen, laat de kinderen tot mij komen en heb het steevast aan de stok met schriftgeleerden en farizeeërs.’ In mei 2013 werd Marc de Bel in Brussel door Jane Goodall geridderd in de Orde van de Eikenboom als Ridder voor jeugd, dieren en natuur.

Nikola Hendrickx is cartoonist/illustrator en won al heel wat prijzen op binnen- en buitenlandse cartoonfestivals. Momenteel legt hij zich meer toe op het illustreren van kinder- en prentenboeken.

Kleine Pan is een uitgave van Houtekiet. ISBN-13: 9789089249203, prijs 15,99 euro.

Waar te bestellen? https://www.vbkbelgie.be/boek/kleine-pan

Meer weten over het alledaagse leven van een chimpansee? Klik hier.