Herbebossing in België

Onze jaarlijkse boomplantactie: samen werken we aan een betere toekomst

Door de jaren heen zijn er reeds 26 000 bomen geplant voor JGI Belgium

In België organiseren we elk jaar een grote boomplantactie. Mensen van alle leeftijden en uit verschillende culturen planten een bos in één dag. Tijdens de dag leren we alles over bossen, bomen, de natuur, vogels en ontdekken we het verband tussen chimpansees en de ecologie van het bos. In 2018 hebben we 4000 bomen geplant.

Voor elke boom die in België geplant wordt, wordt er ook één in Burundi geplant!

Je steunt niet alleen België, maar je zorgt er ook voor dat de Roots&Shoots kinderen in Burundi betrokken worden. De fruitbomen die geplant zullen worden in de Makamba regio (Zuid-Burundi) zullen als een doorgang dienen en verschillende natuurreservaten met elkaar verbinden. Daarnaast zullen ze ook voedsel voorzien voor de chimpansees zelf. Van zodra deze bossen verbonden zijn, zullen chimpansees meer bewegingsvrijheid hebben en kunnen geïsoleerde groepen samenkomen. Dit leidt tot uitbreiding van de genenpoel.
Door actie te ondernemen en door je gemeenschap te helpen door een boom in België te planten, help je ook de gemeenschap en kinderen in Burundi en de chimpansees. Dit is wat de boomplantactie van JGI Belgium zo uniek maakt.

Hoe kan jij helpen?

We organiseren dit evenement elk jaar. Sponsor jouw bomen en kom ze samen met je vrienden planten!
Kan je die dag toch niet komen, dan kan je een boom of een kind sponsoren. Wij zullen de boom voor je planten. Je kan ook een kind, dat zelden de kans krijgt om de landelijke gebieden van ons land te bezoeken, de kans geven om te komen.
Als je school geïnteresseerd is om deel te nemen, neem dan contact op met ons en we zullen een workshop organiseren in de school (beperkt aantal workshops beschikbaar).

Foto credit: Sören Decraene/JGIB