Empowerment van jeugd

Jane ‘Wortels (roots) kruipen overal onder de grond en vormen een stevige basis. Scheuten (shoots) lijken erg zwak, maar om het licht te bereiken, kunnen ze bakstenen muren breken. Stel je voor dat de bakstenen muren alle problemen zijn die wij hebben toegebracht aan onze planeet. Honderdduizenden wortels en scheuten (Roots & Shoots), honderdduizenden jonge mensen over de hele wereld, kunnen deze muren doorbreken. Wij KUNNEN de wereld veranderen.’

Dr. Jane Goodall

Roots & Shoots begon in 1991. Toen ontmoette Dr. Jane 12 Tanzaniaanse hogeschoolstudenten die dringende problemen in hun gemeenschap wilden aanpakken. Sinds die ontmoeting hebben meerdere Roots & Shootsgroepen zich gevormd.

Het Roots & Shootsprogramma van Jane Goodall is een jongerenprogramma en is erop gericht om positieve veranderingen door te voeren voor de gemeenschappen, de dieren en het milieu. Onze missie is het bevorderen van respect en medeleven voor alle levende wezens, het bevorderen van cultureel bewustzijn en het inspireren van elk individu tot het ondernemen van actie om van de wereld een betere plaats te maken.

Met duizenden jonge mensen in meer dan 130 landen verbindt het globale netwerk van Roots & Shoots kinderen en jongeren van alle leeftijden, die een verlangen delen om een verschil te helpen maken. Ons sterk, door jeugd gestuurd netwerk is een plaats waar zowel jongeren als volwassenen samenkomen om ideeën en inspiratie te delen, om succesvolle gemeenschapsprogramma’s te implementeren en om deel te nemen aan speciale evenementen en wereldwijde campagnes.

Foto credits: (banner) Sebastien Pirlet/JGIB