R&S Internationale Leiderschapsbijeenkomst 2018

R&S Internationale Leiderschapsbijeenkomst 2018
02/10/2018 Webmaster

Wat gebeurt er als je 24 Roots & Shoots-jongeren van over heel de wereld gedurende een week verenigt met Dr. Jane Goodall in Windsor?

Dan kan dit niet anders dan een magische, inspirerende en liefdevolle beleving zijn. Zoveel eensgezinde mensen bij elkaar met allen slechts één missie: de droom van Jane uitdragen en proberen om mee te bouwen aan een wereld waarin mens, dier en natuur in harmonie met elkaar samenleven.

Sandy Paquay, de Belgische vertegenwoordigster blikt terug op haar week in Windsor:
‘Het was ongelofelijk om deze sterke connectie te voelen met mensen die ik nog nooit eerder had ontmoet. Het heeft echt mijn ogen geopend. Ik sta er hier niet alleen voor. Overal ter wereld zijn er JGI-families die dezelfde bezorgdheden hebben en dezelfde drang voelen om hier mee aan de slag te gaan. Dat was voor mij een openbaring. Niet te vergeten dat de aanwezigheid van Jane op zich al zoveel positiviteit met zich meebrengt. Haar levenservaring en kennis werken inspirerend. Ze is het soort mens dat echt tot je ziel kan spreken en je doet geloven dat we allemaal een doel hebben in ons leven. Dat we allemaal ons eigen R&S-verhaal schrijven: we hebben als mens allemaal een invloed op onze omgeving. Deze week zal me altijd bijblijven en heeft me ook echt overtuigd dat wie goed doet, goed ontmoet. En dat we zo allemaal ons steentje kunnen bijdragen’.

Wat hebben we precies gedaan?

We hoorden een aantal inspirerende sprekers die kwamen vertellen over de handel in wilde dieren en over hoe het leven van boerderijdieren vrediger kan verlopen. Maar we kregen ook bezoek van een aantal pientere lagere schoolkinderen uit de Dulwich School in Londen. Ze noemen zichzelf de eco-strijders en verrichten heel wat mooie R&S projecten in hun lokale gemeenschappen.
Zelf hielden we een aantal brainstormsessies over People Empowerment, No Waste, Poverty, Palm Oil, Swifts, Peace Day, Poverty,…. onderwerpen waarvan er al een aantal globale JGI projecten zijn. De thema’s die we nog verder dienen uit te werken, zullen hopelijk weldra in een van de volgende nieuwsbrieven verschijnen! 🙂

Photo credits: Sandy Paquay