Het instituut

Onze visie

Een gezonde planeet waar mensen doordachte keuzes maken om duurzaam en in vrede met elkaar, hun omgeving en andere dieren samen te leven.

Ons doel

Onze vrijwilligers en sponsors zijn dagelijks in de weer met het verder zetten van Jane Goodalls’ droom: in harmonie samenleven met de natuur.

We organiseren plantacties (bossen en tuinen) die ecosystemen genereren en lokale gemeenschappen ondersteunen. Onvermoeibaar sensibiliseren we voor de noodzaak om bedreigde primaten zoals chimpansees te beschermen. Ons empowerment programma, Roots & Shoots, helpt jongeren in België om een duurzame levensstijl te leiden en humanitaire leiders te worden.

We zijn fier op onze inspanningen. Ze maken elke dag een verschil in lokale gemeenschappen in België en Afrika.

Ons geloof

We geloven dat elk individu belangrijk is en dat iedereen, elke dag opnieuw, een invloed heeft op onze planeet. We geloven dat we een verschil kunnen maken door onze gefocuste aanpak op drie initiatieven: boomaanplantings-programma’s in België en Afrika, ons jeugdempowerment programma Roots & Shoots, het beschermen van chimpansees in Afrika.

Foto credits: (heldenfoto)  Frédéric demeuse/JGIB, (1ste) JGI Burundi,  (2de) Fernando Turmo/JGI Congo, (3de) Ingrid Bezikofer/JGIB