Jane’s Journey

Ruim 20 jaar geleden gaf dr. Jane Goodall haar carrière als primatologe en haar privéleven op om al haar tijd en energie te besteden aan het redden van onze bedreigde planeet. Sindsdien reist zij 300 dagen per jaar de hele wereld rond in haar missie om hoop te geven aan toekomstige generaties. Ze heeft de taak van VN Boodschapper van de Vrede op zich genomen en heeft talrijke eretekens in ontvangst mogen nemen. Ze werd uitverkoren tot ‘Dame of the British Empire’ en werd zelfs toegelaten tot het ‘Légion d’Honneur’, de hoogste onderscheiding in Frankrijk.

In ‘Jane’s Journey’ reizen we met haar mee, vanaf haar jeugd in Bournemouth, Engeland tot aan Gombe National Park aan de oevers van Lake Tanganyika in Tanzania, haar tweede thuis. Op die plek begon zij, bijna een halve eeuw geleden, haar baanbrekende onderzoek. Ze keert er nog elk jaar terug om bij de chimpansees te zijn die haar zo beroemd hebben gemaakt. We trekken met haar door vele continenten en maken kennis met haar bewogen verleden.

“Jane’s Journey” laat eerbetonen en commentaar zien van mensen die een intieme band met haar hebben, alsook 8mm-filmmateriaal van haarzelf van haar jaren in Gombe. De film is een portret van de mens achter het wereldberoemde icoon. Dit is het verhaal van een uitzonderlijke vrouw, waarschijnlijk de meest fascinerende vrouw van deze tijd.

Jane's Journey: trailer

Heldenfoto: wees Uruhara in opvangcentrum Sweetwaters in Kenia
Credit: Michael Neugebauer
Het Jane Goodall Institute staat niet achter activiteiten als het aanraken van, omgaan met en dicht benaderen van chimpansees of andere wilde soorten. Dit is een historische foto/video die niet kan worden overgenomen of getoond buiten zijn oorspronkelijke context.