Ambassadeurs

Louis-Philippe Loncke

Louis-Philippe Loncke

Louis-Philippe Loncke is een Belgische ontdekkingsreiziger en avonturier. Hij is ook Lid van de Explorers Club, tesamen met Dr. Jane Goodall.
Sinds 2006 doet hij expedities. Hij ondernam vooral trektochten te voet door de woestijn en reizen per kajak op zee om te sensibiliseren voor ecologische problemen in afgelegen gebieden. Al roeiend richt hij zich op waterbehoud en opruimacties.
In 2016 ontving hij de prestigieuze prijs “Europese Avonturier van het jaar”.
In het kader van het Roots & Shoots programma hielp hij in april 2012 mee de eerste KayaClean actie van JGI Belgium organiseren waaraan kansarme jongeren deelnamen. Hij streeft er nu naar om KayaClean.org op te tillen tot een website op wereldschaal. Hierop kunnen roeiers een vrijwillige opruimactie met een kayak of een kano vinden en zich aansluiten.
“Ik ontmoette Jane in mei 2010 en wat een verrassing om van haar 15 maanden later een e-mail te ontvangen waarin ze me vroeg om ambassadeur te worden. Ik was juist begonnen met mijn BelgiKayak expeditie. Ze is een symbool van hoop voor me. Ze blijft werken voor haar overtuigingen en voor haar passie om dier, milieu en mens te beschermen.” Jane ridderde hem in 2014 als “Ridder van het Jane Goodall Institute voor jeugd, dier en plant in de orde van Iguana” of kortweg Ridder Iguana.
Louis-Philippe Loncke kan gevolgd worden op zijn blog en de sociale media Facebook, Twitter en Instagram.

Tania Dreelinck

Tania Dreelinck

“Natuur, Wildlife, Aarde, en al haar leven… Zij is Wij. Van kindsaf aan was ik steeds terug te vinden bij de dieren. Ze vormden de ideale modellen om met mijn jonge teken-woede aan de slag te gaan. Hoe verder de tijd, hoe groter de honger om ieder dier die ik mocht ontmoeten, te vereeuwigen op zijn/haar unieke manier als individu. Met hun eigen verhaal. In hun eigen manier van zijn. En die creativiteit bracht me op haar beurt dan weer in contact met mijn steeds groter wordende vraag: “Hoe kan ik, ook mijn steentje bijdragen tot het behouden en herstel van wildlife – en hun natuurlijke habitat?” Met daarop één van de duidelijke antwoorden: “Jane Goodall Institute”. Symbool voor chimpansees, natuur en mens. Waardoor ik me dus inzet in functie van het meesupporteren met het Jane Goodall Institute, als ambassadrice. Wat een eer. Om samen nog sterker te worden, bij de stem van dier-mens-natuur. Want we hebben het nodig. We hebben elkaar nodig. Ik hoop dat mijn steentje hierbij een verschil mag betekenen en ik zo ook kan meebouwen aan een natuur bewustere toekomst.”

Stacey King

Stacey King

Stacey King werd geboren in België, bracht enkele jaren van haar leven in Duitsland en Nederland door en vestigde zich uiteindelijk in Parijs. Ze studeerde politieke wetenschappen aan de Sorbonne en begon haar loopbaan in de bankensector. Maar ze kon de lokroep van de muziek niet weerstaan en startte een artistieke carrière als zangeres van backing vocals op een aantal albums.
Na een voorspoedige ontmoeting met Roger Sanchez – gekend voor zijn remixen van artiesten als Madonna, Janet Jackson and Jamiroquai – werd haar eerste single ‘Just Leave Me’ al gauw een feit en succesvol. Sindsdien reist ze de wereld rond en is ze fulltime zangeres. Ze trad op in concertreeksen en evenementen met diverse orkesten uit Frankrijk en Zwitserland, stond op het podium met verschllende dj’s en vond ook de tijd voor enkele persoonlijke projecten.
Stacey King was een van de revelaties van “The Voice” in 2014. Ze charmeerde het publiek met haar stem en onmiskenbare charisma en raakte tot in de halve finale. Tegenwoordig brengt ze tijdens haar optredens een collectie klassiekers uit de traditie van de Franse muziek. Stacey King is betrokken bij meerdere humanitaire goede doelen, en wordt daarom door haar publiek ook wel “de grote diva met het grote hart” genoemd. Ze stemde toe om Roots&Shoots ambassadrice for het Jane Goodall Institute Belgium te worden omdat ze gelooft dat de toekomst van onze planeet in de handen ligt van de jongere generaties, en ze wil hen steunen bij hun activiteiten en acties als burgers en bewakers van het milieu.

Foto-credit: (banner) Sören Decraene/JGIB