Onze staf

Angelo Caserta

Angelo Caserta

Gedreven door een passie voor onze natuurlijke wereld en de fundamentele rol die maatschappelijke organisaties spelen bij het beschermen van de planeet, besloot Angelo zijn carrière te wijden aan het ondersteunen van Ngo’s in alle soorten en maten om hun doelen te bereiken, van Fair Trade tot Ontwikkelingssamenwerking of natuurbehoud. Favoriete quote: “Kijk diep in de natuur, en dan zul je alles beter begrijpen”. – Albert Einstein.

Helene de Rengerve

Hélène de Rengervé
Hélène woont sinds 2007 in Brussel en is een consultant voor fondsenwerving en programmabeheer die al 18 jaar samenwerkt met internationale mensenrechtenorganisaties over de hele wereld. Helene houdt vast aan de visie van Jane Goodall om een evenwichtig ecosysteem te bouwen waarin mensen, dieren en het milieu worden gerespecteerd en ondersteund.
Favoriete quote: “De wereld is een boek en degenen die niet reizen, lezen maar één pagina.” – Sint-Augustinus.
Waarom kwam Hélène bij JGI Belgium?

Gabrielle De Vliegher
Gabrielle De Vliegher
Gabrielle, geboren en getogen in België, is advocaat in fusies en overnames en docent bedrijfsrecht aan de KU Leuven. Hoewel ze op veel verschillende plaatsen heeft gewoond (meest recent in Sydney, Australië), woont ze nu permanent in Brussel met haar man en puppy.
Favoriete quote: “Het enige wat we moeten beslissen is wat we doen met de tijd die ons gegeven is.” – J.R.R. Tolkien.
Waarom kwam Gabrielle bij JGI Belgium?
Bekijk getuigenis >>
Hege Hellstrom

Hege Hellstrom
Coördinator vrijwilligers – volunteers@janegoodall.be
Hege is Noorse. Ze verhuisde 28 jaar geleden naar België. Ze is staflid en bijzonder adviseur voor projecten en strategie.
Wat doe je? Ik werk al 30 jaar in de farmaceutische & biotech sector.
Wat heb je te bieden aan JGI Be? Tijdens mijn hele loopbaan heb ik samengewerkt met patiëntenorganisaties (ngo’s) en heb ik hen (als dit nodig was) geholpen om hun aanpak te professionaliseren. Ik werk graag samen met mensen en weet hoe ik teams moet coördineren om succesvol een gezamenlijk doel te bereiken.
Wat trok je aan bij JGI Be? Ik geloof dat JGI Belgium een organisatie is met de juiste houding en waarden om het milieu en het leven van dieren en mensen te verbeteren.

Paul Maassen
Paul Maassen
Paul is een Nederlander die in 2009 naar België verhuisde voor de liefde en een baan bij het Wereld Natuur Fonds. Hij is hier gelukkig met zijn vrouw en kind en werkt voor de Open Government Partnership.
Favoriete quote: “Het lijkt altijd onmogelijk totdat het gedaan is” – Nelson Mandela.
Waarom kwam Paul bij JGI Belgium?
Bekijk getuigenis >>
Jonathan Murray

Jonathan Murray
Jonathan is Schots van geboorte en kreeg in 2018 de Belgische nationaliteit. Hij is getrouwd en heeft nu twee volwassen kinderen en woont al 20 jaar in Brussel. Jonathan heeft zichzelf altijd opgelegd te werken en te leven volgens de waarden die hem vanaf jonge leeftijd zijn bijgebracht, waaronder het bijdragen aan het welzijn van mens en dier, vrede en democratie, sociale rechtvaardigheid, natuurbehoud en het bevorderen van een empathische en humane wereld. Favoriete quote: “Wees trouw aan jezelf” (uit Shakespeare’s Hamlet).
Waarom kwam Jonathan bij JGI Belgium?
Bekijk getuigenis >>

Kurt Peleman
Kurt Peleman
Kurt is Belgisch en woont samen met zijn vrouw, twee tienerdochters en Max, de hond. Na 10 jaar bij Artsen Zonder Grenzen kwam hij in de wereld van sociale innovatie en filantropie door bedrijven terecht. Momenteel leidt hij een Belgisch filantropisch initiatief en is hij de Europese vertegenwoordiger van AVPN, het toonaangevende Aziatische filantropische netwerk. Favoriete quote: “Als je het geluk hebt om een manier van leven te vinden waar je van houdt, moet je de moed vinden om zo te leven” (John Irving).
Waarom kwam Kurt bij JGI Belgium?
Bekijk getuigenis >>
Tanya Perez
Tanya Perez
Voorzitter van de Board – tanya@janegoodall.be
Tanya is Venezolaans en maakte van België 15 jaar geleden haar thuis. Ze is getrouwd en volledig toegewijd, als vrijwilliger, aan JGI en haar gezin van drie heerlijke jonge jongens, twee katten en een hond.
Tanya is sinds 2015 actief lid van JGI, zowel op lokaal Belgisch niveau als wereldwijd. Ze is de voorzitter van JGI Be, lid van de JGIG Board sinds december 2016 en co-voorzitter van het Global Roots & Shoots-comité sinds mei 2018.
Favoriete quote: “Wees zelf de verandering die je in de wereld wilt zien” Mahatma Gandhi.
Waarom kwam Tanya bij JGI Belgium?
Bekijk getuigenis >>
Guillaume Verger
Guillaume Verger
Guillaume is een Frans staatsburger die in Brussel werkt voor een ecologische commodity handelaar, gespecialiseerd in emissiehandel. Guillaume is gefascineerd door wilde dieren en diep geraakt door de ecologische uitdagingen van vandaag.
Favoriete quote: “Als je ‘s morgens opstaat en denkt dat de toekomst beter zal worden, is het een mooie dag. Anders niet. “ Elon Musk.
Waarom kwam Guillaume bij JGI Belgium?
Bekijk getuigenis >>

Foto credits: Nicolas Van Achter