Team

Anouska Plasmeijer
Uitvoerend directrice en aanspreekpunt van vrijwilligers – anouska@janegoodall.be
Anouska Plasmeijer, die als Nederlandse al 15 jaar in Brussel woont, is de nieuwe algemeen directeur van JGI Belgium (haar mandaat gaat in op 1 januari 2020). Ze genoot een opleiding tropisch bosbeheer en werkte voor een grote natuurbehoudsorganisatie. Anouska is gehuwd en heeft drie prachtige kinderen en een bijzonder schattige hond.
Ze is al jarenlang een bewonderaarster van onze stichtster Jane Goodall en was aangenaam verrast toen ze meer vernam over onze vele activiteiten in België, vooral rond herbebossing. Anouska wil zich graag meer inzetten voor lokale activiteiten en houdt ervan de krachten te bundelen met gelijkgestemde zielen.
Haar favoriete citaat: “Life is what happens to you when you are busy making other plans” (Het leven is wat je overkomt wanneer je andere plannen aan het maken bent) uit de song Beautiful Boy van John Lennon.
Lola Stenuit
Lola Stenuit
Advocacy – advocacy@janegoodall.be
Lola is lawyer working in Brussels. She spent time studying law in Tokyo, but was otherwise born and bred in Brussels.
Lola joined JGI Belgium in 2020 as a volunteer, after becoming inspired by Jane’s speech at the Annual Jane Goodall Gala. She has since become the coordinator of the JGI Belgium Advocacy team.
Claudia Semeria
Animal Welfare – animalwelfare@janegoodall.be
Paul Bertrac
Paul Bertrac
Communication – communication@janegoodall.be
Steven Van Den Panhuyzen
Steven Van Den Panhuyzen
Events – events@janegoodall.be
From an early age, Steven was amazed by nature. Studying biology seemed to be a logical choice. A mind blowing lecture of Jane in 2017 inspired him to join the institute. From there, an amazing journey started. He started off in the Roots & Shoots group and is now the Events coordinator.
Silvia Rodriguez
Membership – membership@janegoodall.be

Sophie De Spiegeleir
Sophie De Spiegeleir
Nieuwsbrief – newsletter@janegoodall.be
Sophie is in België geboren en getogen. Ze behaalde twee masterdiploma’s – Sociale & culturele antropologie en Victimologie en strafrechtsbedeling – en werkt nu aan een doctoraat over ‘cybervictimisation’. Haar passie ligt vooral bij mensen en het doorgronden van hun sociale interacties, maar Sophie is sinds haar kindertijd ook gefascineerd door dieren en vooral mensapen (je zou eens een blik moeten werpen op haar collectie knuffeldieren!). De wereld rondreizen, nieuwe mensen ontmoeten en van andere keukens proeven, horen ook tot haar geliefde bezigheden. Belangrijker nog: de grootste droom van Sophie is van deze wereld een betere plek te maken. Dat is ook een van de redenen waarom ze zich bij het Jane Goodall Instituut Belgium heeft aangesloten in december 2017. Ze is momenteel verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven van JGI Belgium.
Tania Parys
Tania Parys
Co-coördinator Roots & Shoots – rootsandshoots@janegoodall.be
Tania bruist van passie en houdt van vrijheid. Haar dochters Emma and Margot komen voor haar absoluut op de eerste plaats. Ze is dol op reizen en bezoekt graag minder populaire oorden die andere mensen liever niet opzoeken. Ze wil voortdurend bijleren en daagt haar zin voor creativiteit graag uit. Ze past liever voor wat ‘mainstream’ is, en kijkt altijd naar andere mogelijkheden. Ze houdt van onderwijzen en contact maken met mensen. Op school geeft ze biologieles en daarnaast leert ze kinderen zwemmen en geeft ze aquagymlessen aan zwangere vrouwen en vrouwen die met hartaandoeningen te maken kregen. Dat zijn haar twee grootste passies. Als ze het niet met je eens is, zal ze je dat zeggen, en ze moet nog leren om de zaken wat diplomatischer aan te pakken. Ze houdt van mensen die haar inspireren … zoals Jane.

Jens Warrie
Jens Warrie
Co-coördinator Roots & Shoots – rootsandshoots@janegoodall.be
Jens leerde Jane kennen toen hij op de middelbare school een project schreef over het gedrag van chimpansees. Sindsdien is hij een fan van haar. Hij werkt momenteel als “MOS-begeleider” (Milieuzorg Op School), een duurzaamheidscoach voor Brusselse scholen. Dat hij in het kader van Roots & Shootsprojecten en van JGI Belgium in het algemeen zijn persoonlijke expertise in milieu-educatie kan benutten en tegelijk kan bijdragen tot de doelstelling van zijn idool, vindt hij geweldig.
Christos Maniatis
Christos Maniatis
Sport – sportsteam@janegoodall.be
Christos is geboren in Athene en groeide op in het hart van Afrika, in Burundi.
Hij genoot dan wel een opleiding tot robotica-ingenieur, maar heeft een onmeetbare passie voor dieren en de natuur.
Omdat hij verhalen van Jane te horen kreeg toen hij opgroeide, werd ze een echte inspiratiebron voor hem.
Hij koestert niet alleen een liefde voor de natuur maar houdt ook van sport en natuurfotografie. Hij heeft een hekel aan onrechtvaardigheid.
Hij sloot zich in 2017 als vrijwilliger bij het Jane Goodall Instituut aan. Om hem in één zin te omschrijven: “I am not African because I was born in Africa but because Africa was born in me” (Ik ben niet Afrikaans omdat ik in Afrika ben geboren, maar omdat Afrika in mij is geboren), door Kwame Nkrumah.
Ronald Eelbode
Webmaster en vertalingen – ict@janegoodall.be
Ronald is een Vlaams chemicus en webmaster/webdeveloper. Sinds 2015 staat hij in voor het onderhoud en de ontwikkeling van websites voor JGI Belgium. Hij coördineert ook vertalingen.

Photo credits: enkele van Ivan Dunsmore/JGIB, Anouska door Nicola Van Achter.