Team

Anouska Plasmeijer
Uitvoerend directrice en aanspreekpunt van vrijwilligers – anouska@janegoodall.be
Anouska Plasmeijer, die als Nederlandse al 15 jaar in Brussel woont, is de nieuwe algemeen directeur van JGI Belgium (haar mandaat gaat in op 1 januari 2020). Ze genoot een opleiding tropisch bosbeheer en werkte voor een grote natuurbehoudsorganisatie. Anouska is gehuwd en heeft drie prachtige kinderen en een bijzonder schattige hond.
Ze is al jarenlang een bewonderaarster van onze stichtster Jane Goodall en was aangenaam verrast toen ze meer vernam over onze vele activiteiten in België, vooral rond herbebossing. Anouska wil zich graag meer inzetten voor lokale activiteiten en houdt ervan de krachten te bundelen met gelijkgestemde zielen.
Haar favoriete citaat: “Life is what happens to you when you are busy making other plans” (Het leven is wat je overkomt wanneer je andere plannen aan het maken bent) uit de song Beautiful Boy van John Lennon.
Lola Stenuit
Lola Stenuit
Pleitbezorging – advocacy@janegoodall.be
Lola is een advocaat die in Brussel werkt. Ze studeerde rechten in Tokio, maar werd verder geboren en getogen in Brussel. Lola kwam in 2020 als vrijwilliger bij JGI België, nadat ze zich had laten inspireren door Jane’s toespraak op het jaarlijkse gala. Sindsdien is ze coördinator van het team Pleitbezorging.
Claudia Semeria
Claudia Semeria
Dierenwelzijn – animalwelfare@janegoodall.be
Claudia heeft een passie voor plantkunde en is verbaasd over de schoonheid van de natuur. Haar fascinatie voor de mensapen begon toen haar grootmoeder haar vertelde hoe een chimpansee in haar tuin verscheen nadat ze was ontsnapt uit een nabijgelegen circus. Als coördinator van Dierenwelzijn is ze ook erg gepassioneerd door wereldwijde beschermingsinitiatieven en een gedreven vrijwilliger. Net als de andere vrijwilligers bij JGI wil ze bijdragen aan de bescherming van bedreigde dieren in het wild en chimpansees.
Paul Bertrac
Paul Bertrac
Communicatie – communication@janegoodall.be
Paul is een marketing- en communicatieprofessional en werkt momenteel in een aan de EU gelieerde organisatie in Brussel. Hoewel hij van Franse afkomst is, hebben zijn studies en werkervaringen hem over vier continenten gevoerd. Hij heeft een sterke passie voor reizen en vrijwilligerswerk. Na zijn werk bij Le Secours Populaire Français en het WWF, is hij heden verheugd om het communicatieteam bij Jane Goodall Institute Belgium te coördineren.
Steven Van Den Panhuyzen
Steven Van Den Panhuyzen
Evenementen – events@janegoodall.be
Steven was van jongs af aan verbaasd over de natuur. Biologie studeren leek een logische keuze. Een verbluffende lezing van Jane in 2017 inspireerde hem om zich bij het instituut aan te sluiten. Van daaruit begon een geweldige reis. Hij begon in de Roots & Shoots-groep en is nu de coördinator Evenementen.
Silvia Rodriguez
Membership – membership@janegoodall.be

Sophie De Spiegeleir
Sophie De Spiegeleir
Nieuwsbrief – newsletter@janegoodall.be
Sophie is in België geboren en getogen. Ze behaalde twee masterdiploma’s – Sociale & culturele antropologie en Victimologie en strafrechtsbedeling – en werkt nu aan een doctoraat over ‘cybervictimisation’. Haar passie ligt vooral bij mensen en het doorgronden van hun sociale interacties, maar Sophie is sinds haar kindertijd ook gefascineerd door dieren en vooral mensapen (je zou eens een blik moeten werpen op haar collectie knuffeldieren!). De wereld rondreizen, nieuwe mensen ontmoeten en van andere keukens proeven, horen ook tot haar geliefde bezigheden. Belangrijker nog: de grootste droom van Sophie is van deze wereld een betere plek te maken. Dat is ook een van de redenen waarom ze zich bij het Jane Goodall Instituut Belgium heeft aangesloten in december 2017. Ze is momenteel verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven van JGI Belgium.
Tania Parys
Tania Parys
Co-coördinator Roots & Shoots – rootsandshoots@janegoodall.be
Tania bruist van passie en houdt van vrijheid. Haar dochters Emma and Margot komen voor haar absoluut op de eerste plaats. Ze is dol op reizen en bezoekt graag minder populaire oorden die andere mensen liever niet opzoeken. Ze wil voortdurend bijleren en daagt haar zin voor creativiteit graag uit. Ze past liever voor wat ‘mainstream’ is, en kijkt altijd naar andere mogelijkheden. Ze houdt van onderwijzen en contact maken met mensen. Op school geeft ze biologieles en daarnaast leert ze kinderen zwemmen en geeft ze aquagymlessen aan zwangere vrouwen en vrouwen die met hartaandoeningen te maken kregen. Dat zijn haar twee grootste passies. Als ze het niet met je eens is, zal ze je dat zeggen, en ze moet nog leren om de zaken wat diplomatischer aan te pakken. Ze houdt van mensen die haar inspireren … zoals Jane.

Jens Warrie
Jens Warrie
Co-coördinator Roots & Shoots – rootsandshoots@janegoodall.be
Jens leerde Jane kennen toen hij op de middelbare school een project schreef over het gedrag van chimpansees. Sindsdien is hij een fan van haar. Hij werkt momenteel als “MOS-begeleider” (Milieuzorg Op School), een duurzaamheidscoach voor Brusselse scholen. Dat hij in het kader van Roots & Shootsprojecten en van JGI Belgium in het algemeen zijn persoonlijke expertise in milieu-educatie kan benutten en tegelijk kan bijdragen tot de doelstelling van zijn idool, vindt hij geweldig.
Ronald Eelbode
Webmaster en vertalingen – ict@janegoodall.be
Ronald is een Vlaams chemicus en webmaster/webdeveloper. Sinds 2015 staat hij in voor het onderhoud en de ontwikkeling van websites voor JGI Belgium. Hij coördineert ook vertalingen.

Photo credits: enkele van Ivan Dunsmore/JGIB, Anouska door Nicola Van Achter.