Ambassadeurs

Hilde de Baerdemaeker

Hilde De Baerdemaeker
Hilde De Baerdemaeker is een Vlaamse actrice …

Marc De Bel
In deze afbeelding is mijn chimpansee, Boef, vermomd als Chinese Shar-Pei.

Marc de Bel

“Al mijn hele leven ben ik dol op kinderen en (andere) dieren. Eerlijk gezegd kan ik maar twee dagen zonder. De derde dag krijg ik overal jeugdpuistjes, last van oorsuizingen en andere vervelende ouderdomsverschijnselen.
Ik ben dan ook trots op mijn ambassadeurstitel van JGI Belgium. Apen, en vooral chimpansees heb ik immers altijd al als gelijken beschouwd. Vandaar dat ik als kind (en nu nog) vaak in bomen hing (hang) en mijn lievelingsplekje vroeger mijn boomhut was, waar ik op mijn elfde ben uit gedonderd. Door die tuimelperte en de val op mijn hoofd ben ik sindsdien (gelukkig) niet veel ouder geworden en boeken beginnen te schrijven. Zoals mijn eerste boek Het ei van oom Trotter en het knotsgekke, kriebelspannende, nieuwe Kriegeltjesboek, Het plan van professor Snootman, waar de drie dappere Kriegelzusjes na een bloedstollend avontuur zowaar in het Jane Goodall Institute in Congo belanden, midden tussen de chimpansees en andere mensapen! Niet alleen zwarte, maar ook roze…”

Louis-Philippe Loncke

Louis-Philippe Loncke

Louis-Philippe Loncke is een Belgische ontdekkingsreiziger en avonturier. Hij is ook Lid van de Explorers Club, tesamen met Dr. Jane Goodall.
Sinds 2006 doet hij expedities. Hij ondernam vooral trektochten te voet door de woestijn en reizen per kajak op zee om te sensibiliseren voor ecologische problemen in afgelegen gebieden. Al roeiend richt hij zich op waterbehoud en opruimacties.
In 2016 ontving hij de prestigieuze prijs “Europese Avonturier van het jaar”.
In het kader van het Roots & Shoots programma hielp hij in april 2012 mee de eerste KayaClean actie van JGI Belgium organiseren waaraan kansarme jongeren deelnamen. Hij streeft er nu naar om KayaClean.org op te tillen tot een website op wereldschaal. Hierop kunnen roeiers een vrijwillige opruimactie met een kayak of een kano vinden en zich aansluiten.
“Ik ontmoette Jane in mei 2010 en wat een verrassing om van haar 15 maanden later een e-mail te ontvangen waarin ze me vroeg om ambassadeur te worden. Ik was juist begonnen met mijn BelgiKayak expeditie. Ze is een symbool van hoop voor me. Ze blijft werken voor haar overtuigingen en voor haar passie om dier, milieu en mens te beschermen.” Jane ridderde hem in 2014 als “Ridder van het Jane Goodall Institute voor jeugd, dier en plant in de orde van Iguana” of kortweg Ridder Iguana.
Louis-Philippe Loncke kan gevolgd worden op zijn blog en de sociale media Facebook, Twitter en Instagram.

Tania Dreelinck

Tania Dreelinck

“Natuur, Wildlife, Aarde, en al haar leven… Zij is Wij. Van kindsaf aan was ik steeds terug te vinden bij de dieren. Ze vormden de ideale modellen om met mijn jonge teken-woede aan de slag te gaan. Hoe verder de tijd, hoe groter de honger om ieder dier die ik mocht ontmoeten, te vereeuwigen op zijn/haar unieke manier als individu. Met hun eigen verhaal. In hun eigen manier van zijn. En die creativiteit bracht me op haar beurt dan weer in contact met mijn steeds groter wordende vraag: “Hoe kan ik, ook mijn steentje bijdragen tot het behouden en herstel van wildlife – en hun natuurlijke habitat?” Met daarop één van de duidelijke antwoorden: “Jane Goodall Institute”. Symbool voor chimpansees, natuur en mens. Waardoor ik me dus inzet in functie van het meesupporteren met het Jane Goodall Institute, als ambassadrice. Wat een eer. Om samen nog sterker te worden, bij de stem van dier-mens-natuur. Want we hebben het nodig. We hebben elkaar nodig. Ik hoop dat mijn steentje hierbij een verschil mag betekenen en ik zo ook kan meebouwen aan een natuur bewustere toekomst.”

Foto credit: (heldenfoto) Sören Decraene/JGIB