Raad van Bestuur

Amelie Dalle

Amélie Dalle
Amélie, die gestudeerd, gewerkt en gewoond heeft in verschillende uithoeken van het land en in het buitenland, is een dynamische Belgische polyglot. Ze is gespecialiseerd in communicatie en business development, en werkt momenteel in de farmaceutische sector waar ze ook nauw samenwerkt met patiëntenorganisaties. Voor ze bij JGI België aan de slag ging, was Amélie betrokken bij tal van andere vrijwilligersactiviteiten, met een bijzondere focus op (jeugd)empowerment.

Favoriete quote: “Verandering is nooit gemakkelijk, maar altijd mogelijk” (Barack Obama).

Helene de Rengerve

Hélène de Rengervé
Hélène woont sinds 2007 in Brussel en is een consultant voor fondsenwerving en programmabeheer die al 18 jaar samenwerkt met internationale mensenrechtenorganisaties over de hele wereld. Helene houdt vast aan de visie van Jane Goodall om een evenwichtig ecosysteem te bouwen waarin mensen, dieren en het milieu worden gerespecteerd en ondersteund.

Favoriete quote: “De wereld is een boek en degenen die niet reizen, lezen maar één pagina.” – Sint-Augustinus.

Waarom kwam Hélène bij JGI Belgium?

Hege Hellstrom

Hege Hellstrom
Co-Voorzitter van de Raad van Bestuur – president@janegoodall.be
Hege is Noorse. Ze verhuisde 28 jaar geleden naar België. Ze is Co-Voorzitter van de Raad van Bestuur en geeft advies over projecten en strategie.

Wat doe je? Ik werk al 30 jaar in de farmaceutische & biotech sector.

Wat heb je te bieden aan JGI Be? Tijdens mijn hele loopbaan heb ik samengewerkt met patiëntenorganisaties (ngo’s) en heb ik hen (als dit nodig was) geholpen om hun aanpak te professionaliseren. Ik werk graag samen met mensen en weet hoe ik teams moet coördineren om succesvol een gezamenlijk doel te bereiken.

Wat trok je aan bij JGI Be? Ik geloof dat JGI Belgium een organisatie is met de juiste houding en waarden om het milieu en het leven van dieren en mensen te verbeteren.

Paul Maassen

Paul Maassen
Co-Voorzitter van de Raad van Bestuur – president@janegoodall.be
Paul is een Nederlander die in 2009 naar België verhuisde voor de liefde en een baan bij het Wereld Natuur Fonds. Hij is hier gelukkig met zijn vrouw en kind en werkt voor de Open Government Partnership.

Favoriete quote: “Het lijkt altijd onmogelijk totdat het gedaan is” – Nelson Mandela.

Waarom kwam Paul bij JGI Belgium?

Bekijk getuigenis >>

Els Martens

Els Martens
Els heeft een sterke band met Afrika, aangezien ze geboren en getogen is in Afrika. Na haar studie Ecologie ging ze terug om projecten te ondernemen met de Kenya Wildlife Service. Ze werkte bij de Vlaamse overheid als coördinator voor Europese en internationale natuur- en biodiversiteitsprocessen. Door haar schat aan ervaring is ze een groot voorstander van het slagen van natuurbehoud door de betrokkenheid van lokale gemeenschappen en landeigenaren en door de jeugd op te leiden. Als bewonderaar van Dr. Jane Goodall vanwege haar voortdurende inzet voor natuurbehoud, waardeert Els de aanpak van JGI Be om bosplantacties in België te combineren met herbebossingsacties in Afrika. Ze is vereerd en verheugd om zich bij het multidisciplinaire team aan te sluiten om het begrip en de toewijding die nodig zijn om de natuur te behouden, te blijven ondersteunen!

Persoonlijke quote: “De natuur is onze levensverzekering: als u de natuur beschermt, zorgt de natuur voor u”.

Balazs Nagy

Balazs Nagy
Balazs is geboren en getogen in Hongarije en is een trotse echtgenoot en vader van drie kinderen. Hij verhuisde naar België in 2006 en werkte sindsdien voor multinationals in verschillende financiële, boekhoudkundige, treasury en internationale belastinggerelateerde functies. Voor hij zijn huidige functie als penningmeester in het bestuur opnam, werkte Balazs enkele jaren bij JGI België als vrijwilliger met vaardigheden. Hij is gepassioneerd door wereldwijde herbebossingsinspanningen en wil iets teruggeven aan de gemeenschap door zijn tijd als vrijwilliger te besteden en persoonlijk bomen te planten in België met zijn gezin tijdens JGI’s Forest in One Day-evenementen.

Favoriete quote: “Iemand die nooit een fout heeft gemaakt, heeft nooit iets nieuws geprobeerd.” Albert Einstein

Guillaume Verger

Guillaume Verger
Guillaume is een Frans staatsburger die in Brussel werkt voor een ecologische commodity handelaar, gespecialiseerd in emissiehandel. Guillaume is gefascineerd door wilde dieren en diep geraakt door de ecologische uitdagingen van vandaag.

Favoriete quote: “Als je ‘s morgens opstaat en denkt dat de toekomst beter zal worden, is het een mooie dag. Anders niet. “ Elon Musk.

Waarom kwam Guillaume bij JGI Belgium?
Bekijk getuigenis >>

Linde Wolters

Linde Wolters
Linde is in Nederland geboren, opgegroeid in Brussel en is in het leven geschoold in een paar andere landen. Ze woont Linde in Brussel met haar partner. Linde ontdekte zes jaar geleden met veel plezier het gebied van sociale innovatie, investeren en ondernemen en combineert nu werk voor een organisatie die milieu- en sociale ondernemingen in ontwikkelingslanden ondersteunt met vrijwilligerswerk voor lokale organisaties.

Favoriete quote: “Het enige dat we nodig hebben om goede filosofen te zijn, is het vermogen tot verwondering …” – Jostein Gaarder, De wereld van Sofie

Foto credits: (heldenfoto) Anouska Plasmeijer, (andere) Candice Peeters behalve Balazs, Mathilde en Céline