Team

Anouska Plasmeijer
Uitvoerend directrice en aanspreekpunt van vrijwilligers – anouska@janegoodall.be
Anouska Plasmeijer, die als Nederlandse al 15 jaar in Brussel woont, is de nieuwe algemeen directeur van JGI Belgium (haar mandaat gaat in op 1 januari 2020). Ze genoot een opleiding tropisch bosbeheer en werkte voor een grote natuurbehoudsorganisatie. Anouska is gehuwd en heeft drie prachtige kinderen en een bijzonder schattige hond.
Ze is al jarenlang een bewonderaarster van onze stichtster Jane Goodall en was aangenaam verrast toen ze meer vernam over onze vele activiteiten in België, vooral rond herbebossing. Anouska wil zich graag meer inzetten voor lokale activiteiten en houdt ervan de krachten te bundelen met gelijkgestemde zielen.
Haar favoriete citaat: “Life is what happens to you when you are busy making other plans” (Het leven is wat je overkomt wanneer je andere plannen aan het maken bent) uit de song Beautiful Boy van John Lennon.
Céline Parralo-Risco
Céline Parralo-Risco
Coördinator Roots & Shoots – rootsandshoots@janegoodall.be
Céline heeft haar master in ontwikkelingspsychologie voltooid in Engeland, en heeft in Amsterdam gewoond en gewerkt. Na een ontmoeting met Jane Goodall in 2020, realiseerde Céline zich dat haar normen en waarden perfect overeenkwamen met die van Jane Goodall. Daarom ambieerde ze om zich bij JGI Belgium aan te sluiten. Bewustzijn creëren bij jonge mensen over klimaatverandering en het beschermen van dieren en natuur is, volgens haar, de beste manier om de wereld van morgen te verbeteren.
Iro Tsarmpopoulou-Fokianou
Iro Tsarmpopoulou-Fokianou
Iro is een Griekse stagaire bij het Jane Goodall Instituut met steun van het ERASMUS+ programma en recentelijk afgestudeerd in sociale antropologie. Ze houdt van dieren, de zee en warm weer, en wil zich graag inzetten voor het welzijn van dieren. Iro bewondert de holistische aanpak van het Jane Goodall Instituut om zodoende dierenwelzijn te bevorderen, en wilde graag stage lopen bij het JGI alvorens ze een Master in Antrozoölogie of Ethologie gaat volgen. In deze stage hoopt ze praktische kennis op te doen van de dagelijkse activiteiten van een NGO en omringd te worden door gelijkgestemde mensen die weigeren om aan de goede kant van de dingen te blijven staan; of, zoals Jane zelf zegt, die beslissen wat voor verschil ze willen maken“.
Tessa Adamson
Tessa Adamson
Pleitbezorging- advocacy@janegoodall.be
Tessa heeft de Frans/Britse nationaliteit en groeide op in Brussel, België. Een schoolproject over Jane Goodall toen ze 8 jaar oud was, stimuleerde Tessa om meer te leren over natuurbehoud en biodiversiteit, wat haar carrièrekeuze beïnvloedde. Ze werkt voor de Verenigde Naties aan strategische communicatie, projectbeheer, mobilisatie van middelen en partnerschappen. Haar werk richt zich op klimaatveranderingsbeleid, rampenrisicovermindering, mensenrechten en voedselzekerheid. Tessa werkt nu als partner engagement specialist op het UNICEF kantoor in Brussel, waar ze oplossingen zoekt om de energie van jonge generaties te kanaliseren in het garanderen van een meer duurzame toekomst. Tessa vervoegde JGI België in 2022 als advocacy lead volunteer.
Romina Vateva
Romina Vateva
Dierenwelzijn – animalwelfare@janegoodall.be
Romina komt uit Bulgarije, maar woont sinds 2018 in Brussel als expert Europese zaken. Hoewel internationale betrekkingen, politiek, economie en sociale vraagstukken de onderwerpen zijn waarmee zij zich in haar dagelijkse werk mee bezig houdt, is zij een gepassioneerd bewonderaar van planeet Aarde met een fascinatie voor de wilde dieren in onze wereld. Dr Jane Goodall is een van de buitengewone mensen die haar inspireren en de reden waarom ze zich in 2020 bij JGI Belgie heeft aangesloten. Romina is zowel actief binnen ons communicatieteam als coördinator van het team Dierenwelzijn/fondsenwerving.
Linde Wolters
Linde Wolters
Communicatie – communication@janegoodall.be
Linde is in Nederland geboren, opgegroeid in Brussel en is in het leven geschoold in een paar andere landen. Ze woont Linde in Brussel met haar partner. Linde ontdekte zes jaar geleden met veel plezier het gebied van sociale innovatie, investeren en ondernemen en combineert nu werk voor een organisatie die milieu- en sociale ondernemingen in ontwikkelingslanden ondersteunt met vrijwilligerswerk voor lokale organisaties.
Vacante positie
Evenementen – events@janegoodall.be
Kathelijne Bonne

Kathelijne Bonne
Nieuwsbrief – newsletter@janegoodall.be
Kathelijne is wetenschapsschrijver en vertaler en woont in Spanje. Ze studeerde geologie en bodemkunde en is van kindsbeen af gepassioneerd door de natuur, de planeet en het leven.
Kathelijne deed veldwerk in Tanzania en Kameroen en toen ze Afrika verliet, besefte ze dat Afrika haar niet meer zou verlaten. Ze herinnert zich ook de eerste keer dat ze van Jane hoorde. In de jaren ’90 zag ze Jane op tv, zittend in een bootje op het Tanganyikameer op weg naar Gombe, wegkijkend van de kaalgekapte hellingen aan de oevers. Geïnspireerd door Janes werk werd Kathelijne vrijwilliger om te vertalen, schrijven en redigeren. Ze schrijft o.a. de nieuwsbrieven.Haar favoriete citaat is “Ergens ligt iets ongelooflijks te wachten om ontdekt te worden”, van astronoom Carl Sagan.

Ronald Eelbode
Webmaster en vertalingen – ict@janegoodall.be
Ronald is een Vlaams chemicus en webmaster/webdeveloper. Sinds 2015 staat hij in voor het onderhoud en de ontwikkeling van websites voor JGI Belgium. Hij coördineert ook vertalingen.

Photo credits: enkele van Ivan Dunsmore/JGIB, Anouska door Nicola Van Achter.