Team

Vacante functie
Uitvoerend directeur/rice en aanspreekpunt van vrijwilligers
Céline Parralo-Risco
Céline Parralo-Risco
Coördinator Roots & Shoots – rootsandshoots@janegoodall.be
Céline heeft haar master in ontwikkelingspsychologie voltooid in Engeland, en heeft in Amsterdam gewoond en gewerkt. Na een ontmoeting met Jane Goodall in 2020, realiseerde Céline zich dat haar normen en waarden perfect overeenkwamen met die van Jane Goodall. Daarom ambieerde ze om zich bij JGI Belgium aan te sluiten. Bewustzijn creëren bij jonge mensen over klimaatverandering en het beschermen van dieren en natuur is, volgens haar, de beste manier om de wereld van morgen te verbeteren.
Vacante functie
Roots & Shoots stagiair(e)

Tessa Adamson
Tessa Adamson
Pleitbezorging- advocacy@janegoodall.be
Tessa heeft de Frans/Britse nationaliteit en groeide op in Brussel, België. Een schoolproject over Jane Goodall toen ze 8 jaar oud was, stimuleerde Tessa om meer te leren over natuurbehoud en biodiversiteit, wat haar carrièrekeuze beïnvloedde. Ze werkt voor de Verenigde Naties aan strategische communicatie, projectbeheer, mobilisatie van middelen en partnerschappen. Haar werk richt zich op klimaatveranderingsbeleid, rampenrisicovermindering, mensenrechten en voedselzekerheid. Tessa werkt nu als partner engagement specialist op het UNICEF kantoor in Brussel, waar ze oplossingen zoekt om de energie van jonge generaties te kanaliseren in het garanderen van een meer duurzame toekomst. Tessa vervoegde JGI België in 2022 als advocacy lead volunteer.
Romina Vateva
Romina Vateva
Dierenwelzijn – animalwelfare@janegoodall.be
Romina komt uit Bulgarije, maar woont sinds 2018 in Brussel als expert Europese zaken. Hoewel internationale betrekkingen, politiek, economie en sociale vraagstukken de onderwerpen zijn waarmee zij zich in haar dagelijkse werk mee bezig houdt, is zij een gepassioneerd bewonderaar van planeet Aarde met een fascinatie voor de wilde dieren in onze wereld. Dr Jane Goodall is een van de buitengewone mensen die haar inspireren en de reden waarom ze zich in 2020 bij JGI Belgie heeft aangesloten. Romina is zowel actief binnen ons communicatieteam als coördinator van het team Dierenwelzijn/fondsenwerving.
Vacante functie
Communicatie – communication@janegoodall.be
Vacante positie
Evenementen – events@janegoodall.be
Kathelijne Bonne

Kathelijne Bonne
Nieuwsbrief – newsletter@janegoodall.be
Kathelijne is wetenschapsschrijver en vertaler en woont in Spanje. Ze studeerde geologie en bodemkunde en is van kindsbeen af gepassioneerd door de natuur, de planeet en het leven.
Kathelijne deed veldwerk in Tanzania en Kameroen en toen ze Afrika verliet, besefte ze dat Afrika haar niet meer zou verlaten. Ze herinnert zich ook de eerste keer dat ze van Jane hoorde. In de jaren ’90 zag ze Jane op tv, zittend in een bootje op het Tanganyikameer op weg naar Gombe, wegkijkend van de kaalgekapte hellingen aan de oevers. Geïnspireerd door Janes werk werd Kathelijne vrijwilliger om te vertalen, schrijven en redigeren. Ze schrijft o.a. de nieuwsbrieven.Haar favoriete citaat is “Ergens ligt iets ongelooflijks te wachten om ontdekt te worden”, van astronoom Carl Sagan.

Ronald Eelbode
Webmaster en vertalingen – ict@janegoodall.be
Ronald is een Vlaams chemicus en webmaster/webdeveloper. Sinds 2015 staat hij in voor het onderhoud en de ontwikkeling van websites voor JGI Belgium. Hij coördineert ook vertalingen.

Photo credits: enkele van Ivan Dunsmore/JGIB, Anouska door Nicola Van Achter.