Team

Anouska Plasmeijer
Uitvoerend directrice en aanspreekpunt van vrijwilligers – anouska@janegoodall.be
Anouska Plasmeijer, die als Nederlandse al 15 jaar in Brussel woont, is de nieuwe algemeen directeur van JGI Belgium (haar mandaat gaat in op 1 januari 2020). Ze genoot een opleiding tropisch bosbeheer en werkte voor een grote natuurbehoudsorganisatie. Anouska is gehuwd en heeft drie prachtige kinderen en een bijzonder schattige hond.
Ze is al jarenlang een bewonderaarster van onze stichtster Jane Goodall en was aangenaam verrast toen ze meer vernam over onze vele activiteiten in België, vooral rond herbebossing. Anouska wil zich graag meer inzetten voor lokale activiteiten en houdt ervan de krachten te bundelen met gelijkgestemde zielen.
Haar favoriete citaat: “Life is what happens to you when you are busy making other plans” (Het leven is wat je overkomt wanneer je andere plannen aan het maken bent) uit de song Beautiful Boy van John Lennon.
Céline Parralo-Risco
Céline Parralo-Risco
Coördinator Roots & Shoots – rootsandshoots@janegoodall.be
Céline heeft haar master in ontwikkelingspsychologie voltooid in Engeland, en heeft in Amsterdam gewoond en gewerkt. Na een ontmoeting met Jane Goodall in 2020, realiseerde Céline zich dat haar normen en waarden perfect overeenkwamen met die van Jane Goodall. Daarom ambieerde ze om zich bij JGI Belgium aan te sluiten. Bewustzijn creëren bij jonge mensen over klimaatverandering en het beschermen van dieren en natuur is, volgens haar, de beste manier om de wereld van morgen te verbeteren.
Lola Stenuit
Lola Stenuit
Voorlichtingscampagnes – advocacy@janegoodall.be
Lola is een advocaat die in Brussel werkt. Ze studeerde rechten in Tokio, maar werd verder geboren en getogen in Brussel. Lola kwam in 2020 als vrijwilliger bij JGI België, nadat ze zich had laten inspireren door Janes toespraak op het jaarlijkse gala. Sindsdien is ze coördinator van het team Pleitbezorging.
Romina Vateva
Romina Vateva
Dierenwelzijn – animalwelfare@janegoodall.be
Romina komt uit Bulgarije, maar woont sinds 2018 in Brussel als expert Europese zaken. Hoewel internationale betrekkingen, politiek, economie en sociale vraagstukken de onderwerpen zijn waarmee zij zich in haar dagelijkse werk mee bezig houdt, is zij een gepassioneerd bewonderaar van planeet Aarde met een fascinatie voor de wilde dieren in onze wereld. Dr Jane Goodall is een van de buitengewone mensen die haar inspireren en de reden waarom ze zich in 2020 bij JGI Belgie heeft aangesloten. Romina is zowel actief binnen ons communicatieteam als coördinator van het team Dierenwelzijn/fondsenwerving.
Paul Bertrac
Paul Bertrac
Communicatie – communication@janegoodall.be
Paul is een marketing- en communicatieprofessional en werkt momenteel in een aan de EU gelieerde organisatie in Brussel. Hoewel hij van Franse afkomst is, hebben zijn studies en werkervaringen hem over vier continenten gevoerd. Hij heeft een sterke passie voor reizen en vrijwilligerswerk. Na zijn werk bij Le Secours Populaire Français en het WWF, is hij heden verheugd om het communicatieteam bij Jane Goodall Institute Belgium te coördineren.
Steven Van Den Panhuyzen
Steven Van Den Panhuyzen
Evenementen – events@janegoodall.be
Steven was van jongs af aan verbaasd over de natuur. Biologie studeren leek een logische keuze. Een verbluffende lezing van Jane in 2017 inspireerde hem om zich bij het instituut aan te sluiten. Van daaruit begon een geweldige reis. Hij begon in de Roots & Shoots-groep en is nu de coördinator Evenementen.
Kathelijne Bonne

Kathelijne Bonne
Nieuwsbrief – newsletter@janegoodall.be
Kathelijne is wetenschapsschrijver en vertaler en woont in Spanje. Ze studeerde geologie en bodemkunde en is van kindsbeen af gepassioneerd door de natuur, de planeet en het leven.
Kathelijne deed veldwerk in Tanzania en Kameroen en toen ze Afrika verliet, besefte ze dat Afrika haar niet meer zou verlaten. Ze herinnert zich ook de eerste keer dat ze van Jane hoorde. In de jaren ’90 zag ze Jane op tv, zittend in een bootje op het Tanganyikameer op weg naar Gombe, wegkijkend van de kaalgekapte hellingen aan de oevers. Geïnspireerd door Janes werk werd Kathelijne vrijwilliger om te vertalen, schrijven en redigeren. Ze schrijft o.a. de nieuwsbrieven.Haar favoriete citaat is “Ergens ligt iets ongelooflijks te wachten om ontdekt te worden”, van astronoom Carl Sagan.

Ronald Eelbode
Webmaster en vertalingen – ict@janegoodall.be
Ronald is een Vlaams chemicus en webmaster/webdeveloper. Sinds 2015 staat hij in voor het onderhoud en de ontwikkeling van websites voor JGI Belgium. Hij coördineert ook vertalingen.

Photo credits: enkele van Ivan Dunsmore/JGIB, Anouska door Nicola Van Achter.