Stille veiling 2020: een belofte van hoop

  • Dit is geen verzoek om liefdadigheid om de dieren – en uiteindelijk ook de mensen – in de Afrikaanse bossen te redden. Het is een oproep tot een collectieve investering, in de toekomst en in een nalatenschap waar we fier op kunnen zijn. Er rest ons niet veel tijd. We moeten nu actie ondernemen.

    Jane GoodallStichter van het Jane Goodall Institute & VN-vredesboodschapper

De huidige pandemie heeft de wereld door elkaar geschud en heeft veel activiteiten tot stilstand gebracht. Maar wat zeker niet mag stilvallen, zijn het werk en de visie van dr. Jane Goodall. We hebben je hulp meer dan ooit nodig! De milieuactiviste en VN-vredesambassadeur nodigt je uit om via deze stille veiling haar projecten te steunen. De opbrengst van de verkoop van de tentoongestelde stukken gaat naar de werking van het Jane Goodall Institute. Wij danken alle kopers en donateurs, evenals de sponsors van de bijzondere stukken en tentoongestelde werken. Dit is, zeker in deze ongewone tijden, namelijk helemaal niet vanzelfsprekend.

De diversiteit van de tentoongestelde werken, die afkomstig zijn uit Oostenrijk, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Nederland, Zwitserland en Spanje, is even kleurrijk, vitaal en afwisselend als de biodiversiteit in de Afrikaanse bossen die we beschermen.

Bieden is heel eenvoudig. Vanaf 20 november 2020, 16.00 uur CET tot 24 november 2020, 22.00 uur CET kunt u bieden op uw favoriete items. De veilingwebsite wordt op vrijdag 20 november op deze website gelanceerd en gecommuniceerd. De hoogste bieders worden woensdag 25 november telefonisch op de hoogte gebracht en ontvangen de exposities vervolgens per post (binnen Europa).

De volgende stukken van het Jane Goodall Institute Belgium worden geveild:

"Whale tower" van Prins Hussain Aga Khan.
Ingelijste foto van een bultrugmoeder, kalf en escorte. Foto gemaakt door de prins tijdens een van zijn reizen in 2014 naar Vava'u, Tonga.
whale tower
Foto "European Flamingo" in beperkte oplage van Yvonne Bekkers , gedrukt op Dibond.
flamingos
Exclusief schilderij van Jane's geliefde Gremlin, Golden en Glitter door onze getalenteerde ambassadeur Tania Dreelinck met een persoonlijk bericht van Jane Goodall.
Tania heeft dit schilderij op verzoek van Jane gemaakt, dus het is echt uniek in zijn soort!
Gremlin
Een print in beperkte oplage gemaakt door kunstenaar Alain Thimmesch . Het digitale kunstwerk "Three chimpanzees" is ingelijst en wordt geleverd met een ondertekend certificaat.
3 chimpanzees
Ontdek de prachtige natuur in Tanzania tijdens deze all-inclusive safari! De reis omvat 6 nachten / 7 dagen naar Ausha, Lake Manyara, Ngorongoro en de Serengeti.
safari
Heerlijke lunch voor 2, bij Michelin-ster Bistro Racine (Braine-le-Chateau)

Bistro Racine lunch

Hoe werkt het?

Zaai dubbele vreugde: trakteer jezelf of je geliefden op iets bijzonders en help tegelijk de planeet te beschermen!

Deze unieke veiling, die online verloopt, is slechts toegankelijk van vrijdag 20 november om 16 uur tot dinsdag 24 november om 22 uur.
Je krijgt de gelegenheid om verschillende exclusieve producten en ervaringen aan te kopen ten gunste van het Jane Goodall Instituut. Zo trakteer je niet alleen jezelf, maar help je ook het milieu te beschermen: je steunt namelijk mens en dier in de projectgebieden van JGI.

Wees dus paraat op vrijdag 20 november om 16 uur (CET)!

1. Klik op de knop “START DE VEILING”.
2. Bezoek de onlinegalerij en ontdek al scrollend de prachtige kunstwerken en artikelen.
3. Iets gevonden dat je hart sneller doet slaan? Registreren duurt amper een minuutje.
4. Klik op „REGISTREREN“ en geef je gegevens en een persoonlijk paswoord in.
5. Nu kun je heel eenvoudig bieden en/of een gift doen. Je biedingen, persoonlijke gegevens en giften zijn alleen voor ons zichtbaar, niet voor andere deelnemers.

Op een alternatieve wijze deelnemen, via e-mail of telefonisch

Het is ook mogelijk om via e-mail of telefonisch een bod uit te brengen of een gift te doen.
Contactpersonen:
Doris Schreyvogel
E-Mail: doris.schreyvogel@janegoodall.at
Phone +43 699 131 86 087

Rahel Noser
E-mail: rahel@janegoodall.ch
Phone +41 786 64494

Sabrina Behm
E-Mail: sb@event-fundraising-behm.com
Phone +49 174 – 888 87 95
Van sommige geveilde artikelen zijn meerdere exemplaren beschikbaar.

Wie op meerdere stukken tegelijk biedt, kan de hoogste bieder blijken te zijn voor meer dan één stuk.

Op woensdag 25 november laten we je meteen weten of je één van de gelukkigen bent die voor een stuk het hoogste bod heeft uitgebracht

Hoe hoger je biedingen, hoe groter de kans om te winnen! Dit is een geheime veiling en het hoogste bod zal dus niet zichtbaar zijn. Een tip: een bod dat hoger ligt dan de cataloguswaarde doet je kansen toenemen.

We hopen dat je veel plezier beleeft aan deze stille veiling, wensen je veel succes en zeggen alvast
DANK JE
omdat je ons helpt een verschil te maken.

Heldenfoto credit: Michael Neugebauer
Het Jane Goodall Institute staat niet achter activiteiten als het aanraken van, omgaan met en dicht benaderen van chimpansees of andere wilde soorten. Dit is een historische foto die niet uit zijn originele context mag worden gehaald of getoond.