Teruggeven aan de gemeenschap

Teruggeven aan de gemeenschap
26/06/2018 Webmaster
Teruggeven aan de gemeenschap

Giving back never goes out of style (teruggeven gaat nooit uit de mode) stond op de achterkant van onze T-shirts toen we daad bij woord voegden op de Levi Strauss & Co (Levi’s®) 2018 Community Day.

Een echt verschil maken door bijna 500 kg afval uit de Lesse te vissen, en tegelijkertijd plezier maken. Dit was niet de eerste keer dat Jane Goodall Belgium en Levi’s® samenwerkten met KayaClean en Dinant Evasion om de rivier de Lesse schoon te maken, en het zal zeker niet het laatste zijn.

“Teruggeven maakt net zo veel deel uit van ons erfgoed als de blauwe jeans”. Oprichter Levi Strauss nam de betrokkenheid van de gemeenschap op in de fundamenten van het bedrijf toen hij het meer dan 150 jaar geleden oprichtte.

De jaarlijkse Levi’s® Community Day is een dag van teruggeven waarbij meer dan 5.000 werknemers over de hele wereld het kantoor verlaten om vrijwilligerswerk te doen in hun gemeenschap. Of het nu gaat om het verhogen van het bewustzijn rond water in Brussel, het ondersteunen van vluchtelingen in Parijs, of de mensen die worden getroffen door bosbranden in Noord-Californië, sinds 2000 eert de nalatenschap van Levi Strauss deze wereldwijde dag van het geven.

In de woorden van Laetitia Devant, Senior Specialist Corporate Affairs “Levi’s® is er trots op samen te werken met het Jane Goodall Instituut België, een verschil te maken voor het milieu, en ervoor te zorgen dat zowel burgers en werknemers de middelen hebben om een positieve verandering in hun gemeenschap kunnen creëren.”

Goed gezegd Laetitia, wij zijn het daar zeker mee eens. En bravo, we vinden het fantastisch om deel uit te maken van dit positief initiatief.

Artikel geschreven door: Lise Grobbelaar
Photo credit: Laurent Giard